bloglovin

Monty - Seglaren

Den här låten säger jag bara. Den här låten. Har visst varit med i en Canonreklam om någon känner igen den?

Ny favoritapp

Jag har idag upptäckt en ny ritapp, eller klotterapp som man skulle kunna kalla det då verktygen inte är ibland de bredaste utbudet. Men det gör verkligen ingenting, vill jag måla så använder jag Artrage.
I alla fall, appen heter Paper, och är alldeles perfekt när man fort vill kladda ner en idé eller anteckna lite. Man kan ordna sina bilder i små anteckningshäften som man kan bläddra i ... *drömmer mig bort*
Här kommer lite bilder från Artrage:
Liiite större variation på grejerna kan man lätt säga.
Och med det säger jag, GLAD PÅSKLOV !

Jävlar i min lilla låda

Jag vann visst tävligen hos Adaras.se! Tack så hemskt mycket, jag återkommer när dagen är slut för att visa vad jag ska välja som vinst. Fram tills dess: Muntligt svenska B tal, engelskauppsats och världskrigsprov. Det ska kännas att det är lov kan man gott och väl säga! ;)

Så där

var man klar med henne. Lana del Rey såklart! Bildkälla. Avritad i photoshop för att sedan fortsätta måla i photoshop. Har man inget Illustrator så har man inte, det är Ps eller Paint som får duga! ;)

Löjligt glad

Jag har just invigt cykeln med några kilometer, och åh vad det var härligt. Lagom temperatur, lagom fort och bästa musiken - fåglar och att höra sig själv PUSTA UT av matthet. Det har jag saknat, bli anfådd, haha. Till påsk eller lite senare har det äntligen äntligen gått en månad (ja, jag håller räkningen på hur länge sen det var jag stukade foten) och det är dags att bli anfådd på riktigt! Häärligt :)
Nu sitter jag med lite digitala pennor, med den här som inspiration.
Kanske inte är så svårt att gissa vem det är? ;)

Kiwi cartonnage

Nästa designlektion, grafisk illustration. Här gör vi parfymflaskor som jag visade tidigare, och nästa steg är att designa tillhörande parfymförpackning. Jag är klar med den ena och har nu förpackningen ovan kvar att göra. Det blir nog något i liknande stil, vi får se hur det slutar. :)

Nittio kvadrat.

Pjuha, det vart en del bilder det där! Jag har alltså skärmdumpat från en lektion vi har, 3Ddesign, där vi jobbar i ett program som heter Sketch Up (och som förövrigt är alldeles gratis har jag hört så jag ska nog ladda ner det att ha hemma med!). Just nu bygger vi våra egna lägenheter på 90 kvm, och så här ser en del av min ut.
Det är verkligen ett häftigt program där man kan få det att se så verkligt ut, och så är det enkelt med när man väl kommit in i det! Diskhon ovan, den har jag till och med byggt själv! Eller, det är inte mycket i huset som jag inte byggt upp på egen hand, förutom barstolarna, kylskåpet och köksfläkten då. Än så länge.
Man kan alltså ladda ner en hel värld med grejer, från kameler i naurlig storlek till bestick och nagellack.
VERKLIGEN att rekommendera till er som tycker om att bygga och inreda.
Mitt genomgående tema än så länge, blir nog funktionellt, grönt, modernt och stilrent.

Watery watery

Kladd på paddan.
Nu när jag äntligen, äntligen kommit hem på två dagar, ja då har ju solen redan gått ner, såklart. Igår spenderade jag värdefull tid, först att titta på när mina vänner idrottade, och sedan på kvällen när mina fotbollsvänner fystränade så att det skrek om det. Åh ni kan inte tro vad jag vill hoppa i dojorna jag med. Jag har dock en plan på detta, så att jag slipper lida. JAG VET att jag ska ta det lugnt, men jag har en bra plan.
- Idrotta i skolan
- Börja simträna samt lite smått löpning
- Börja småträna fotboll igen på påsklovet
- Och så klart fortsätta med balansövningar och träna upp vristerna
Det tycker jag låter som en väldigt bra plan.

mari mekko.

Jag måste verkligen skaffa mig en iPad penna. I övrigt - gårdagskvällen spenderades på en omsöm upplyst omsöm släckt Sävja-konstgräsplan där laget spelade sig till ett 1-1 resultat, samt på Max timmen inpå morgondag. Idag fick jag hoppa över tränings-tittandet och spara det tills nästa vecka istället. :( Men allt för lille fotens skull, så att jag kan leva till seriestarten, träningslägret och bilmässan. Jadå, ni läste rätt. Bilmässa! :D
*ps. Det heter ju såklart ÖMSOM, inte omsöm som jag skrev. Tack för påpekelsen! ;)

Teckningsdag

Efter en halv veckas vila hemma är det nu äntligen dags att stöjda fullt ut på trubbelmakarfoten. Nu har jag börjat se mig omkring efter en sjukgymnast som ska hjälpa mig lite på traven och om kanske en månad, kanske mer, förhoppningsvis mindre, är jag fullt kry att spela fotboll och träna igen.
Idag har jag mest bara slöat runt, ätit och lyssnat på AWOLNATION. Och ritat lite, som ni ser nedan. Teckningen är troligtvis inte färdig ännu, men det känns jobbigt att kanske förstöra den med en hel massa hår, så jag skapade en kopia i fall att! Det gäller att vara förberedd på det värsta ...

Otur eller mest bara oförmåga?

Ja, vad säger man. Jag är fortfarande lite tjurig över min "otur" när det kommer till att skada mig själv. Snarare "oförmåga" att hålla mig på benen, tycker jag i det här fallet.
Så, nu måste jag ha satt rekord i att stuka foten. Vad kan man säga mer än ungefär sex-sju gånger, samma fot, tre år? Inte så mycket.
Jag går nu på kryckor och vilar, vilar, vilar mest hela dagarna. Och det kommer fortsätta så i ungefär en två, tre veckor till, för den här gången har jag bestämt mig för att inte fuska. Som jag gjort alla andra gånger för att få komma ut på planen igen, för att sedan ett par månader senare stuka högerfoten igen. Jag erkänner. Men den här gången måste det bara bli helt igen. Annars vet jag inte vart jag ska ta vägen.

Utlottning hos Mimmi L

En snabb sminkutlottning hos Mimmi L's design, skulle behöva en liten påökning i förrådet och det här skulle sitta fint! Setet innehåller neccessär, faceprimer, och tre stycken mineralögonskuggor. Länk till er som vill vara med och tävla!
Imorgon tar vi första utomhusmatchen på ett halvår, minst. Jag har redan värk i ryggen efter den tunga veckan men det går som allt annat över!

Snacka om knepig designuppgift

Nu kanske ni undrar, eller antagligen kräver ett svar på varför de här designbilarna dök upp här?
Vi har fått en ny uppgift i skolan, som går ut på att tolka en designers design på en hederlig gammal hårtork och skapa den, först i pappersform men senare även som prototyp i mindre skala. Det hela låter väldigt krångligt, men jag tror jag har fått ett grepp om uppgiften. Därav bilderna ovan.
Jag ska helt enkelt, skapa en hårtork, som kunde ha skapats av mannen ovan, Dilip Chhabria, en indisk bildesigner, alltså en hårtork med hans stil och uttryck. Fortfarande knepigt? Jag får helt enkelt återkomma när jag kommit en bit på uppgiften. Här är mina inspirationsbilder.
Min plan, hittills, är att utforma själva blåset, alternativt munstycket, som Chhabria har designat den blåa bilens grill. Knapparna ska vara lite som billyktorna och sen får vi se hur resten kommer att formas. Knepigt, men genomförbart.

8 Questions

Jag såg att mina goda vän Elaine hade lagt upp en liten lista på saker som rörde henne, och tänkte nu föra vidare den utmaningen. Hoppa gärna på ni med!

1)    VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
För tio år sedan var jag ungefär sju år. Vad jag gjorde? Hade just börjat ettan, fick klistermärken av fröken om man hade varit snäll mot en vän, lekte gung-jeopardy på rasterna, spelade fotboll, hade kalas (där man fick varm korv istället för tårta, haha. Och jag blev alltid serverad min korv sist, traditionsenligt.) och mitt rum var ett enda stor kattaffischställe.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För ett år sedan gick jag i ettan på gymnasiet, träningarna hade startat på riktigt men snön låg kvar en bit längre än årets. Det var grusträningar med grodhopp, samhällskunskap på schemat med mycket samhällsnivåer, gruppnivåer och individnivåer samt en skola med mindre god lunch än vad vi har nu.

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Oj. Det är lite si och så med sånt här. Ibland kan jag äta mycket, men just nu är jag mer för att inte göra det. Vid nötter går gränsen! ;)

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Haha! Är tvungen att kolla in min spotify för lite hänvisningar. Lite småovanliga men som har satt sig, sen finns det självklart alla dem som man kommer på tre minuter efter man skulle ha skrivit ner dem. John Mayer's Free Fallin, Maskinens Liv och Död, förra årets Big Brother låt efter allt detta spelande och peppande inför match i omklädningsrummet, nån klassiker av Queen och The Killers' Human.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJARDÄR?
1. Skänka och investera dem i BRA saker typ framtiden och jorden och djurplågning och ni vet vad
2. Se alla bra matcher och sportevents på bästa plats med alla de bästa runt omkring mig
3. Skaffa mig en frän garderob så pass stor att jag kan ha nya fotbollsstrumpor VARJE gång jag ska träna eller spela match
4. Leva livet osv osv
5. Fortsätta kämpa mot orättvisor ni vet

6) FEM DÅLIGA VANOR?
1. Jag är duktig på att stuka fötterna, inte en bra vana direkt.
2. Jag gör saker för fort. Detta resulterar i något hjärnspöke som räknar ner tiden och får mig att göra allt i ett ännu snabbare tempo. Jag hatar verkligen detta hjärnspöke av hela min själ.
3. Jag kör ofta fortare än vad en viss moped klarar av och har lätt för att gasa när jag ska bromsa
4. Jag dammsuger väldigt ofta upp irriterande flugor och liknande insekter med, för att slippa ta i dem
5. Jag vattnar inte blommor så ofta, om ens någon gång. Mycket kaktusar runt mig alltså

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA?
1. Titta på/spela fotboll i alla former. Eller inte den versionen dålig-bild-sverige-spelar-mot-tom-arena-dåliga-kommentatorer, men de flesta andra
2. Göra någonting! Har väldigt svårt för att inte göra något
3. Göra andra glada, oftast genom ett mindre lyckat skämt men bara någon blir glad gör det mig glad
4.  Springa barfota
5. Utmana mig själv

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Man ska aldrig säga aldrig, för det kanske kommer en dag (huva) jag vill klä mig i det här.
1. Äkta päls i större varianter, mindre detaljer har jag mindre svårt för
2. Höga platåskor, eller ja. Inte just nu i alla fall
3. Manchesterbyxor!
4. Såna här kombinerade byxor och kjol-plagg som fanns när man var liten, medger att jag hade ett ljuslila par
5. Lång jeanskjol
Och absolut inte allt det här tillsammans! Hujedamig


Heja konstgräset

Glad tjej har just tagit upp läderfotbollskorna ur vattenbadet (för bekvämlighetens skull dränker jag dem innan, blir mer lättformade då) och understället är på, för nu är det dags för utomhusfotboll igen! Inte samma sak på konstgräs som på riktigt gräs, men det vete katten om jag orkar bry mig just nu om sådana småsaker.
En JÄTTEBRA låt som jag lyssnar en hel del på med: AWOLNATION – Sail

Kladder

Lite kladder från paddyn och dess ritprogram. Jag önskar mig en penna som man kan rita med istället, man blir jobbigt slut i fingrarna av att trycka hela tiden. Men det får bli ett senare tillfälle, först behöver jag annat (fotbollsskor, inomhusfotbollsskor, balansplatta, cykelbyxor, datorbatteri osv osv).
Jag har just kollat klart på Palermo - Milan, där kingen av kungar gjorde hattrick på ynka fjorton minuter. Jag är för sugen på att ge mig ut på gräset jag med, imorgon smäller det!

Så kan det gå

Jag tänkte ta en tur längs memory lane, i mitt fall gamla ritblock, och med den här ... saken ovan vill visa att alla dagar går bara inte. Då har vi det sagt. Kom inte och säg "Jag kan inte rita", för precis så sa jag, och bestämde mig för att det skulle bli ändring på det. Och i början såg det inte mycket mer ut än så här.
Gamla teckningar alltså. GAMLA. Men jag la upp dem för skojs skull. Nuförtiden ritar jag mest grisar och ankor med skridskor, jag har lämnat min "trovärdiga" sätt att rita åt slumpen helt enkelt.
Och sen, är allt fotograferat på kvällen, med dålig kamera. Om ni inte märkt det redan.
Till vänster. Jag har ALLTID haft problem med att rita flickans ena ben. Båda benen ser jag dock nu.
Till höger. En del av en annan, mycket tyg och material.
Till vänster. Mycket konstiga kläder. Jag vet att jag hade en person som jag kalkerade av på de flesta, bara för det var så tråkigt att rita kroppar. Ville bara rita m-a-t-e-r-i-a-l hela tiden.
Till höger: Mycket minimalt men stolt över-projekt!
Till vänster: En gång för länge sedan kunde jag sy. Eller sy och sy, jag gjorde en klänning iallafall, som jag ritade av, på mig själv. Och som jag gillade mig där på det pappret vill jag minnas.
Till höger: Åh som jag avgudade den här pappersbiten. Det flöt liksom, material på material och ja, flyt.
Alla de här ritades nog någon gång sommaren 2009? 2008? 2007? Måste det vara. Och nu ser mina paddy-bilder mest ut så här: ("perspektiv på träd" samt "självporträtt utan att titta och lyfta fingret")
Så kan det gå då. Om ni är nyfikna på mina grisar och ankor med skridskor får ni vänta på lite solljus. Nu ska jag ta helg!

Matlagartorsdag

Pjuhi.
Jag har just avslutat en trerättersmiddag ala italienskt stuk till min mamma som fyllde år idag. Själv stod jag för mat-delen, från planering till handling till lagning. Och åh så gott! Jag kunde visst laga mat. Efter lite googlande på hur man kokar pasta, men ändå.
Klicka på bilden (inte min) för att komma till receptet.
Jag bytte ut paprikan mot Dolmio pastasås, vilket blev minst lika gott!

Nu känns det som om det vore fredag, men icke. I morgon väntar en minst lika lång om inte längre dag. Och på söndag är det dags för konstgräset; som jag längtat att få komma ut på lite yta!