bloglovin

Perspektiv på ett skrivbord

Tänkte visa lite perspektiv på hur stor Stor-Hälge egentligen blev, och här har ni honom sittandes på mitt skrivbord. Vilket förövrigt symboliserar mig ganska så bra. Lite om det som finns här omkring ...
Fotbollsbild, favoritlaget och favoritspelaren Gareth Bale, Spurs. Renhorn, egenplockat och upphängt med diverse smycken. Färgpennor och tusch för att kladda ner allt jag funderar på. Skolböcker, just den här veckan har varit ganska så intensiv med alla uppgifter och hemtentor. Datoren, datorn, datan. Pappas gamla skrivbord hemsnickrat alá hans äldre släkting, så fina beslag och träfärg! En lampa jag haft sedan typ, första klass? Håller än, lampan har aldrig behövts bytas ut, vilket inte gör mig något alls.

Och så klart, har katten Elvis en plats bland allt detta med. Oftast ungefär precis mitt på tagentbordet ungefär precis när jag arbetar med något. Ungefär så. Men kan man flytta honom?

Stor-Hälge

Klart! Ut i snömyset och fota, pang på bara så länge det finns solljus. Idag lutar det tråkigt nog åt att det inte blir någon fotbollsträning åt damen här, bor på landet + ingen skjuts + inget mopedväder (...) = träna hemma. Vilket är vääääldigt dåligt. Men ärligt talat, jag tittade till och med upp om det skulle gå någon Forsmarksbuss sex kilometer härifrån någon gång på dagen så att det fanns någon möjlighet till träning. Men icke.
Stor-Hälge är ju som sagt i alla fall klar, så jag får nöja mig med det och tre träningar nästa vecka istället. Buttert.

Nytt personbästa

Så, nu har jag tagit ut mig fullständigt, och vi är inte ens halvvägs i skolveckan. Det känns, bra. Lite fystest på fotbollen, men innan det en småtam idrottslektion, skola sedan åtta och vaken sedan sex.
Jag går på vitaminpulver med, utöver färdigmat och goudaost på gudomligt rågbröd till frukost, men vad gör man inte för att hinna och orka med all den fina fotbollen som bara måste spelas.
(måste väl ändå tillägga att jag fick nytt personbästa på halvmilen med, det är inte alltid den gubben viker sig.)
En snabb uppdatering alltså, så att ni får veta att jag lever, även om mina lår och vader inte håller med på den punkten riktigt.
På den kreativa vägen ligger jag fortfarande kvar med en halvfärdig gigantisk Hälge. Dock har vi fått en riktigt rolig uppgift på Formgivningen nyligen, bland gips och vatten. Jag ska skynda mig och ta lite bilder så ni får se hur det kommer att arta sig, jag kommer definitivt bli riktigt nöjd!

Just nu ...

Jag fick ju en beställning på en dubbelt så stor Hälge för ett tag sedan. Och stor blir han, det kan jag lova. Svansstumpen, armar och ögon är det enda som fattas för tillfället.
Idag är det träning och återhämtning som gäller, ny skolvecka imorgon igen. Fotbollen börjar på allvar nu med, och utöver det får jag äntligen min efterlängtade idrott i skolan igen, efter ett uppehåll på ett knappt halvår.

Kött eller fisk är frågan

Då tiden passerar och innehåller träning, nyligen skola igen, måltider, fotbollstittande och lite mer fysträning, passerar även flera innehållslösa dagar här, ganska enkel ekvation. Lite att grunna på dock, kommer här.

Glass - Godis (oj vad svår. ingen?)
Te - Oboy
Sallad - Wok
Kött - Fisk (lätt.)
Musli - Flingor
Salt - Socker
Hund - Katt
Regn - Sol (svår.)
Vår - Höst
Vitt - Svart
Läsa - Skriva
Mjukt - Hårt
Blött - torrt
Fota - Filma

Hälge nummer 2 och hårdträning

Efter att min farmor och farfar fått Hälge som jag gav till dem i julklapp, ville de beställa ännu en, men en dubbelt så stor, i födelsedagspresent åt en släkting. Sagt och gjort, jag tog itu med det, bara det att när jag kommit en bra bit (andra bilden) tyckte jag kroppsformen såg mer ut som en grå mumin ...
Det var bara att börja om på nytt, och nu när jag kommit ungefär lika långt ser det mycket bättre ut. Den här gången är jag också noga att skriva ner exakt hur jag gör med, som jag hoppade över när jag virkade den första Hälge.
Så det är väl ungefär det jag gör en dag som denna, strax innan skolan börjar igen och fotbollsträningen igårkväll tog lusten på en. Men vad roligt det var ändå, att hårdträna igen!

Siffror, självporträtt och sammanfattning

Tack vare min syster till stilmallsgud är problemet med förskjutningen av bloggen tillrättat. Jag hade visst varit där och knåpat med lite för mycket padding och siffror, men hon fick rätt på det. Hoppas jag? Säg gärna till om ni kan se hela eller om det fortfarande fattas en bit av menyn, så får jag gnugga lite hårdare på lampan och tillkalla proffset igen.
I övrigt har jag ritat lite mer, ett självporträtt som även syns uppe i nya headern. Det är så roligt att rita av människor.
Jag vet inte riktigt om jag ska dra den här årsresumen, om än lite senare än vanligt? Det är väl mest jag som får utdelning av det, så det får bli en kortare, skriftlig variant lånad av syster.

Under 2011 har jag ...
¶ Fokuserat mer på fotbollen vilket resulterade i ett utvecklingspris
¶ Utvecklat mina kreativa kunskaper
¶ Gått hälften av gymnasietiden
¶ Lärt mig att koka potatis

Mina förväntningar på 2012 är ...
¶ Mer fotboll. Avancemang och psykisk förbättring
¶ Planera framtiden med studier och jobb
¶ Börja övningsköra
¶ Leva livet. Eller nåt klyschigt smart

Blyertsvän

Det nya året inledde jag nu på morgonen med lite blyerts. Jag tecknade av en vän som fanns på bild i paddan (läs: iPad) på frihand och blev mycket nöjd över resultatet. Det är så roligt att teckna av, jag har försökt rakt på frihand utan referenser, men det får jag öva upp.
Och som jag hoppas ni märkt (annars får ni F5:a) har jag än en gång bytt header. Jag har förstått att min blogg krånglar lite om man inte har en widescreenskärm, och delar av den försvinner ut i kanten. Detta ska jag åtgärda och lite annat. Startar upp på nytt helt enkelt!