bloglovin

Jag är på gång

Jag är laddad, jag är färdig ... med den nya designen alltså!
Kämpat runt med den idag, det är svårt att få den att se bra ut OCH spegla mig. Men för tillfället lyckades jag! Tryck på den gamla hederliga F5 om ni inte ser, och säg gärna vad ni tycker. Och säg ännu mer till om det är något vajsing med något, tack!
Sen är jag ännu gladare såklart, att det går att ha STÖRRE bilder, som var en huvudsaklig eftersträvan i min jakt på den ultimata designen. 600 pixlar mot tidigare 400 spelar stor roll!
"Kicka den som Karlssons jänta" kom ganska så naturligt om ni undrade. Det är nog ganska så mitt-i-prick vad jag står för! Nu ska jag ändra lite mer små detaljer, frågan är bara, är det här typsnittet för jobbigt att läsa?

Psst. Den ser bra ut på paddyn med. Halleluja!

En äkta människa?

Det blev milen idag, som var mitt mål inför sportlovet, och nu redan innan lovet officiellt har börjat så är det målet uppnått. Det var skönt, men hade nog inte klarat det utan det psykologiska stöd jag fick en min löpkollega. Ett försök till samtal mellan andning och snöoväder uppkom även det.
Till det jag skulle ta upp, den väldigt omtalade serien Äkta Människor ifrån svt. Jag har alltid varit en sådan att om alla andra gör något, vill jag inte fortsätta med det. Bara det med Wordfeud-appen, från att ha varit roligt gick det till en sån succé att jag lade ner direkt. Det finns otaliga exempel på detta, där även svts serie ingick.
Efter ytterligare ett påhopp av en vän tog jag idag modet och tålamodet till att starta det första avsnittet, och nyss har jag avslutat det andra av tio. Mycket bra serie. Lite futuristiskt, drama, men inte för mycket av den sorten och ja, av allt möjligt. En bra svensk serie alltså. Så alla ni, för jag tror nog att det är fler än jag som är osugen på att vara bland alla andra, se den! Ni kommer inte att ångra er. Jag tycker serien blandar äkta tankar om hur en framtid skulle kunna se ut, hur vårat samhälle idag ser ut med en blandning av humor i det hela.


Min app-guide

Efter ett snabbstyrkepass hemma på grund av brist på fotbollsträning, som tyvärr uteblivit på grund av den högra stukade fot***eln, tänkte jag att varför inte dela med mig av mina favoritappar som jag har på iPad:en?
Sagt och gjort, de flesta har jag använt flertalet gånger idag redan.
Först ut, alla mina träningsappar samlade i en mapp på "skrivbordet". Både sporttider på tv:n, tidtagarur, hemsidor och live streamad sport ryms, men även ...
Nike Training Club! En helt fantastisk app där du själv väljer antingen ett specifikt område du vill träna (jag tog magtränaren idag, 15 min hård träning med pauser inlagt), en träningsform eller liknande. Jag tycker att det är sjukt att den ens är GRATIS, så bra är den! Bara för dig att ladda ner alltså!
Solitaire! Eller patians på svenska! Underbar tidsfördröjare. Tröttnar aldrig *ta i trä*, passar på bussen, mattelektionen, ja, för det mesta.
Skolmatsapp?! Javisst! Har man en sjukt mediainriktad skola finns det mesta färdigt att ladda ner (namn: Skolmaten, sen väljer man sin skola om den har appen tillgänglig). På gott och ont. Skönt att ha maten på samma ställe med, utöver att den är riktigt god, alltså.
Sen då? Fotbollsspel såklart! Grymma lag (RF 12) vs grym grafik (PES2012) är det som gäller. Två helt olika alltså. Den första med liite sämre grafik men där man kan spela alla ligor, spelare och lag. Den andra, med sinnessjukt bra grafik men där huvudlaget består av Atletico Bilbao. Inget ont åt dem, men lite tråkigt. Pengar krävs för att låsa upp hela spelet. Samma kontroller och lika svårt på båda. Men roligt!
Sen har jag visserligen minst trettio till, men de här är favoriterna just nu.

Take Me Down To the Paradise City Where the Grass Is Green

Varför gör man ens något man inte borde göra? Ungefär som jag, stukar foten för sjunde gången på tre år. Nä, inte att rekommendera. Jag får avstå fotbollsträning i en vecka framåt, men man får fuska lite tycker jag, och vara med på skolidrotten imorgon.
Annars, är det inte så mycket att säga. Om en vecka är det lov, och jag har bestämt mig för att ta milen där emellan, gå en synundersökning för övningskörning, träna lite till, sova ut och spela hockey.
Och mellan det, vill jag koda mig en ny design samt umgås med folk jag inte hinner med annars. Ungefär så. Och sen saknar jag en gräsmatta något så enormt, varken jag eller mina fotleder klarar av inomhusspel.

Kvällsplanering

Oj, vad det trillade in besökare med ens! Vad har jag missat?
Lite mer skolarbete kanske, Formgiving A (tror jag?) heter kursen, där vi just har gått igenom en del färglära. De nya kunskaperna ska vi nu överföra på masker, gjorda av gips, vilket jag gillar vääldigt mycket. Lite kladdigt och impulsivt sådär som det ska vara. Mina masker är lite aborgin-inspirerade och kommer efter ett tag vara mönstrade med vita prickar likt de gamla australiensarna.
Den här veckan kommer bestå av träning imorgon, inledningskursen för körkortet, vila och inomhuscup i helgen. Nu fortsätter jag min kväll med katten i knäet och andra halvlek mellan Spurs och Arsenal. God natt!

Äntligen helg igen

Fotograferat med paddan, därav det mörka hörnet. Lite för lat för mitt och ert eget bästa och tog inte av skyddet. Nåväl.
Ännu en uppgift i skolan, designa en parfymflaska utifrån tre ord utifrån tre dofter, och i det senare steget designa en tillhörande parfymförpackning utifrån hur flaskan ser ut. Mycket apråpå det och apråpå det.
Jag valde att göra två stycken, en utifrån doften (övre bild) kokos, kiwi och mandel med orden lätt, fräsch och ... lätt? Jaja, nummer två (nedre) efter dofterna björktjära, granatäpple och blodapelsin, med orden stark, envis och ... ååh varför ska det vara så enkelt att glömma det sista. Nååväl.
Äntligen helg, var det jag skulle komma till.