bloglovin

Pendlartillbehören

Fotade för ett tag sedan några av mina favorit-dagliga-pryttlar i en liten ojämn fyrkant. Från vänster övre hörn mot höger nedre hörn:
Färgpennor, armbandsur, iPad, mobil, russin, almanacka, favoritring, hörlurar.
Ett litet urval som sagt, det som ofta återkommer i väskan till och från dagligpendlingen.
Nu ska jag stänga ner filmfönstret och datorn så småningom, för att sätta mig med stickningen i sängen uppallad på kuddar. För nu, kära läsare, har jag nämligen höstlov. Och då får man sova till halv sju om man vill.

Matchad helg

Den här helgen, eller ungefär en knapp åttondel av den, har jag virkat ett par tumvantar. Okej, matte är inte min starkaste sida, projektet varade i ungefär tre timmar, gick alltså jättefort, man hann knappt tröttna. Anledningen var att garnet som jag valde att ta dubbelt vart mycket tjockare och det gynnade tidens gång. Just nu stickar jag, ja, ni läste rätt, jag STICKAR en "tillhörande" halsduk. Satte det inom situationstecken då jag inte gillar matchat så mycket, men garnet var lätt och roligt att arbeta med så det blev bara så.
Färgerna återfinns dock än en gång på en av mina vinter"plagg", nämligen mina kängor. Så mycket matchat den här helgen alltså. Halsduken har jag kommit kanske en femte/sjättedel på, men jag har lite tid på mig antar jag.
Här är iallafall mina fina kängor:
Förövrigt idag har jag hunnit med att diska, göra klart alla uppgifter på hemläxan, lagat äggröra och varit ute och löpt. Jag saknar fotbollen något enormt, kan inte sätta ord på det, att springa runt och sparka på en boll på rent gräs med alla underbara lagkamrater och tränare. Vi slutade på en fjärde plats tror jag i serien, och nästa år siktar vi på uppgång till division 4 Uppland.

Ge lite tröst

Som jag berättade tidigare har jag hittat en blogg med ett mycket fint initiativ, att virka, sy eller sticka, eller rentav leta upp, en liten kompis som tillsammans med en napp och en snuttefilt skickas till Lillängen, ett boende för barn som inte av någon anledning kan bo hos sina föräldrar. Man kan välja själv vad man vill skicka, allting eller delar av ett litet paket, här kan ni läsa mer information om detta och det skulle vara väldigt roligt om det var någon mer som hoppade på och ville stödja detta. Ett just nu kortsiktigt initiativ, men som kan sträcka sig längre, mycket längre.
Jag tycker det är så fint med det, hjälpa till genom att dela med sig av sin glädje, så enkelt, bara att lägga på brevlådan en liten filur, filt eller liknande, så vet man att det verkligen är någon som är tacksam.
Jag skickar med Herr Böjben Groda (ett nytt och väldigt talande namn) och lite annat smått och gott som annars inte har någon direkt funktion bland mina färdiga virkade alster. Har ni en liknande hög eller känner för att skapa något nytt, sätt igång!

Mer konditoribakat

Jag fick ett ryck häromdagen och två små bakelser (blåbärspaj och morotsmuffin) uppstod.
Igårkväll hade vi en ganska så galen fotbollsavslutning men som slutade lyckligt. Det var tillochmed så att jag vann "utvecklingspriset" eller årets rookie, det betyder enormt mycket för mig då jag själv också känner hur pass mycket jag har utvecklats under bara ett år.
Idag och imorgon (ni läste rätt, jag ska inte gå i skolan imorgon på grund av faktumet att restiden in till skolan är ungefär tre gånger så mycket längre än själva lektionen, plus att jag var klar med uppgifterna) ska jag bara ta in helgen och vila upp mig, träna på egen hand hemma i spåret och virka lite mer figurer, då jag lätt tröttnar på att virka sött, som jag gör även riktiga godsaker. Jag har fått nys om ett nytt viktigt virkprojekt, mer information om detta kommer snart.

Virkar mig mätt

Det här kanske inte ser så mycket ut för världen, men det känns bra att dokumentera det lilla man hinner med att virka i veckorna. Bakelser som dammsugare och tårtbitar går fort att virka och är roligt att titta på. Perfekt för den godissugne, har jag märkt. Det pratas ju om att man kan tänka sig mätt på mat, men virka sig mätt på den har inte slagit igenom, kanske blir det här startskottet?.

Och prisa gudarna, ni som inte såg matchen jag babblade om härunder - ta er i kragen och gör det. För er som fortfarande förtränger det, se det så här. Lilla Sverige vann mot världens bästa (näst-bästa, vet inte riktigt hur FIFArankingen ser ut för tillfället) fotbollslag. Ett klasslag, utan Sneijder och Robben visserligen, men ändå. Idag satte jag mig ner och tittade en gång till på den häpnadsväckande matchen.
Och jag kan göra det igen. Och igen.
Ingenting är omöjligt, som min käre klippdocka Gunde Svan skulle ha sagt. Ingenting är omöjligt. Sveriges landslag i fotboll visade just innebörden av de orden. Upphetsad av vinsten som vi tävlingsmänniskor blir, ska jag ut i sjugradersvädret i morgonkväll och springa, springa.

En speciell dag

Idag är en speciell dag.
I alla fall om man heter Lovisa och hejar enormt mycket på det svenska landslaget i fotboll. Ingen har nog kunnat undgå supermatchen med avspark 20:15, vare sig man vill det eller inte. Jag tillhör den där delen av landet som bara avgudar fotbollen, även om just sveriges lag inte är på topp just nu, finns man där och hejar på. Symboliskt sett då, hemma vid tv:n. (Biljetterna är slutsålda.)
En annan händelse är att Fialand har dragit igång en utlottning, direktlänk hittar ni till höger här bredvid, om ni vågar utmana mig att vinna det fina priset. För tävlingsmänniska är man, rakt igenom. Både bra och dåligt sett.
Ny header har jag fått in här med, jag har inte hunnit uppmärksamma det än men jag antar att det är redan skådat i era ögon, lite höstigare och nyare är alltid bra.
Lite virkat är på gång för fotografering innan solen går ner bakom träden, så kika in igen om ett par dagar om ni undrar vadän det kan vara. Ledtråd: Det har gjorts förut här, och det är av de nya garnerna.

Mina garngömmor

För ganska så länge sen tänkte jag dra en rundtur bland mina garngömmor, men har inte kommit till skott förrän nu. Bilderna är ganska mörka på grund av att det ofta är mörkt i just den gömman, men det går att se det mesta. Då kör vi!
Först har vi alltså sjävla gömman, en vanlig garderobshylla, proppad med garn och halvfärdiga figurer, lite virkböcker och restgarner i en mindre ask. Det är oftast sånt garn jag virkar med, då min mamma tidigare hade eget maskinstickföretag, och varför köpa en massa garn när man har, alldeles gratis, garn står hemma? Det här är alltså bara en bråkdel av alla rullar som finns, jag har bara valt de med bäst färger. Ett ganska så hårt tunt garn, mycket bra till virkning. Nästa bild är lite garn jag köpte i veckan, brunt och grönt i just de färgerna finns inte hemma, så då får man köpa sig det. Sista lilla bilden är alla de färdiga och nästan färdiga figurer jag virkat, skokartongen under dem är redan fylld av halvklara projekt.
Stoppningen och alla små detaljer och stickor ligger sedan i en annan låda, och självklart alla femtiotals andra garnrullar ute i "stickarboden" som vi kallar det.

Sen fick jag en så fin award tillbaka av Elaine, som lyder:
"Lilla Lovisa. Det känns som att jag känt henne väldigt länge och varje dag jag kommer till skolan kan jag vänta mig något roligt från hennes sida.  Hon är verkligen en naturbegåvning och skulle lätt kunna bli illustratör (om hon bara ville). Hennes små teckningar gör en grön av avund. Virkning som en av hennes bloggar handlar om, är hon också en mästare på!"

En award

Kikade in i Fru Bävers virkvrå och upptäckte att hon lämnat en award till mig, tackar och bockar!
En mycket fin motivering som löd följande
"Hallplatsverkligheten:
En blogg som det lyser om när man kikar in, härliga färger, tjusiga bilder och mycket inspiration från en ung tjej på blott 16 år!"
Tack än en gång!
Och så är det min tur att skicka vidare denna award till fem andra bloggare med mindre än 100 följare, tillsammans med att svara på fem frågor och berätta lite om mig själv.

1. Varför började du blogga?
Jag började nog blogga under våren 2010, då utan någon vidare tanke på att jag där kunde få dela med mig av mina virkade figurer och kreativa tankar. Då jag upptäckte att det fanns flera som var intresserade av det jag gör, föll lotten naturligt på en virkblogg, och det underliga namnet på den, ni som undrar, bara kom. Och inte ett bra "bara kom", utan en verklig olyckshändelse. Ett flertal gånger har jag velat byta alias, men till vad, hallplatsverkligheten är ju liksom mitt nu, haha.

2. Vilka bloggar följer du?
Det blir några stycken, jag har försökt att börja med bloglovin', men det vill sig inte riktigt ibland, så då får de bli de bloggar jag alltid besöker, och de som jag stup i kvarten upptäcker på min resa genom virk-blogg-land. Främst kreativa bloggar dock, helst med garn, men även vänners och storbloggare som HanaPee, där humorn är på topp.

3. Favoritfärg(er)?
Oh! Svår fråga. Mycket starka färger, men jag är lite för feg för att använda den vardagligt. Skulle ni se mitt rum kan man få uppfattningen att jag älskar grönt, men så är alltså inte bara saken.

4. Favoritfilm?

Krigsfilmer, helst andra världskriget, typiska amerikanska filmer. Humor, (snygga) superhjältar och lite fantasy går alltid hem.

5. Vilka länder drömmer du om att besöka och varför?

Oj. Som jag inte har varit i? Australien verkar underbart, trots de många insekterna. Sydamerika någonstans är lite lockade med, jag har en känsla att invånarna är väldigt trevliga där.?


Jag skickar awarden vidare till dessa fem bloggare: 

Fialand
Mycket underhållande blogg skriven med humor och mycket kreativa tankar. Dockskåpsminiatyrerna är mina absoluta favoriter bland mjuka raskatter och virkade ting.

En otroligt skaparduktig bloggare med virknål och garn, fina fotografier och inspirerande ideér, det roliga är att när jag ofta tidigare sökte runt på sökmotorer för att hitta virkinspiration, var det mesta härifrån.

Färgglad och rolig blogg om de flesta kreativa ideér man kan tänka sig. Nyligen funnen och för evigt tacksam för den som än länkade till henne!

Min klass- och bloggkamrat, fann varanda för ett år sedan, i samma klass, med samma släkt (nästan). Mycket rolig och estetisk tjej, duktig på att fotografera det mesta och när hon hinner får hon ner ideér på papper med. Även hennes officiella "personliga tränare", göder henne vid lunch och pushar henne på idrotten.

Även här en kreativ själ, även kallad min riktiga syster. Otrolig på webdesign och illustrationer, tittar igenom hennes portfolio vid idébrist.