bloglovin

Julpynt och julenissen

Idag tog jag lite ledigt från skolan och stannade hemma och julpyntade istället. I helgen har jag nämligen vart på läger i Undersvik för att fira det nya kyrkoåret (= första advent). Bland annat så färdigställde jag en julgran jag började med för ett par år sedan och hängde prydnadsäpplen i en aloe vera planta, en ganska så annorlunda men rolig julgran.
Men som alltid är det självklart att det inte går att fotografera utan att ha med lillnissen. Varsågod Elvis.

Klipp-Gunde

Åh, jag har nästan ingen blogg- och virkinspiration kvar i kroppen. Och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Visst finns det ideér på julklappar (och om det förövrigt är den första advent till helgen, är det inte lång tid kvar heller. huva!) men kreativiteten får sitt stopp från skolan, då det är mycket tänk tänk tänk om tänk nytt tänk smart.
I brist på annat drar jag upp lilla gunde igen om jag hittar han från arkivet och glädjer mig åt hans leende. Krya på dig Gunde! Mina vänner packar på mig att skicka min klippdocka till honom snart, och så får det nog bli.
Ni ska få se en bättre bild med alla kläder så fort jag tar tagit mig i kragen och scannat in lite från skolan, plus alla andra arbeten som hänger på väggarna där. Det börjar funderas på avslutningsprojektet alla treor ska göra, ett år kvar tills det är våran tur alltså. Återigen kom mina vänner med iden om att rita en barnbok, serier osv. De har så mycket bra ideér så jag hoppas på att jag kan genomföra dem lika bra med! ;)

Träningsblogg slash julbak

Pjuh.
Tillbaka i verkligheten igen efter ett pass Zumba i närliggade bygdegård, det var riktigt roligt, passar verkligen alla som vill skaka lite rumpa och bara dansa. Jag är ingen dansmänniska men det där var något att längta efter till och med.
Om vi övergår till träningsbloggsandan så har jag ett löppass imorgonkväll att se fram emot, samt inomhusträning med fotbollen igen på söndag eftermiddag.
Och dagens måltider uppradat lite så där:
Frukost: Risgrynsgröt, Amerikanska pannkakor med sirap och ett glas onypressat appelsinjuice till det. (OBS! Äter i vanliga fall endast mackor annars, men idag var det ett STORT undantag.
Lunch: Risotto med kycklingklubbor och sallad.
Mellanmål: Dubbelmacka av högsta ljusaste-bröd-kvaliten.
Middag: Fransk fiskgratäng, den eviga potatisen och en halv tomat.
Efter-tränings-mål: Ett kallt glas mjölk och två skorpor.

Kände bara för att förtydliga mina vanliga dagar av kost och träning, kanske för mest ironins skull om jag erkänner, haha. Här under är helgens fikabullar virkade, lussekatt och pepparkaka. Titta och njut.
Gött.

Tubhalsduk 1.0

Så här långt har jag kommit med halsduken. Nu tror jag bara det är en ynka en knapp decimeter som ska stickas, sen är han klar för användning. Blir nog klar ganska lagom till kylans återkomst med, det har ju varit lite si och så i år med novembervädret, men nu känns det som om vintern äntligen är på väg, med allt snökaos, busskaos och allt vad det innebär.
Ni får se en bättre helheltsbild när han är helt klar och ihopsydd, det ska nämligen bli en tubhalsduk av skapelsen. Resan har varit lång men tolerabel, faktum är att den kommer slutgöras på mindre än två veckor från start. Det är väl något att skryta med, ganska så ny på området (visserligen är det bara enkla maskor) och en tvåmeterstub på köpet.
Och ja, jag benämner allt jag pratar om som en "han". Det flyter bara med språket, ni får ursäkta. ;)

För ett år sedan ...

... virkade jag en liten apa på beställning tillsammans med lite godsaker.
... var det mycket designuppgifter i skolan. Bland annat min kottestol som symboliserade mina (positiva) egenskaper.
... virkade jag en Snorkfröken åt ett litet födelsedagsbarn.
... knåpade jag ihop ett alldeles eget ugglemönster.
... längtade jag tillbaka till vindlande vyer från en stressig vecka.
... for jag iväg på ett läger där det ingick bal, så en balklänning var inhandlad, och babblade på lite om vartannat.

Just nu känner jag att jag inte riktigt hann med oktober månad, och försöker ta in den lite smått för att hinna med novembers månad och inte komma helt fel i allt vad som har med julen att göra. Ännu en balklänning har jag köpt, en liten uppgradering som jag länge gått och gråtit efter, men så hittade jag av ren slump en alldeles jättefin perfekt en. Och det är verkligen ett under, för jag är inte typen som går runt i klänning och klack.
Men en gång per år ska det göras.
Och jag kände att det var dags att uppdatera lite här med, därav tillbakablicken.