bloglovin

GöGo Frukost

Jag tänker att jag bara ska uppdatera den lilla bloggen när det är något att uppdatera, men i dagens hetta är detta inte möjligt. Jag kan inte tänka mig att sitta inne och kura med min virkning, dock vill jag inte heller kuta runt och få en värre bondbränna än vad jag redan har. Just nu kryper jag mig alltså fram och tillbaka mellan sol och skugga, mellan solstol och kylskåp, något jag helt enkelt kan leva med.
Jag fick i uppdrag dagen åt ära att stapla ved, vilket jag har gjort men som jag fick ge upp efter lunch, då värmen knackade på hos oss ganska så kraftigt, men som sagt; detta kan jag leva med. Värmen.
Jag har alltså lite olika bildmotiv jag kunde välja mellan nu till inlägget, då en bild för mig är ett måste. Det jag kunde välja mellan är alltså en bild på bondbrännan jag har införskaffat mig, den utmattade katten som tröttnade på att vanka ut och in och helt enkelt ramlade ihop under rosenbusken (jag känner igen mig där), det ensamma papperet jag hittade i brevlådan efter en påfrestande cykeltur; eller helt enkelt mina underbara skavsår och blåmärken efter gårdagens första försök med den nya mopeden och söndagens oavgjorda (5 - 5), helt sinnessjuka match mot uppsalalaget.
Och inga av de där är särskilt lockande just nu.
Istället visar jag upp den gögoa frukosten jag och mina vänner åt för en knapp vecka sedan, amerikanska blåbärspannkakor, mango och vindruvor. Brukar aldrig riktigt lyxa till det med frukost, frukost bara är menar jag, men det här var riktigt riktigt gott. Här har ni ett grundrecept på själva pannkakorna, sen är det bara att ploppa ner önskvärt antal blåbär, eller valfria andra saker. Till det serverade vi sirap, men det går säkert lika bra med vad man än tager.

Musse Pigg

Idag virkade jag klart Musse Pigg, men bara hälften av beställningen är klar då Mimmi Pigg står näst på tur! Han var väldigt rolig att göra, och lätt så fort man fick ner mönstret på pappret. Det är det som är så roligt med frivirkning, alltid ens eget och man kan ändra sig precis hur man vill. Det svåra är bara att få ner det som sagt, för i mitt huvud varar det inte länge bland allt (?) som befinner sig däri.
Nu är det äntligen bara sista veckan kvar, kommer bli en ren belöning att slippa allt, men samtidigt inte. Jag har just nu inte heller en fungerande moped, som nog aldrig kommer att göra det heller, så sommarlovet kommer att bestå av tiden det tar att cykla en mil till varje träning, match och grillkväll. Men det är smällar man får ta när man trycker upp den stackaren (mopeden) i sextio för att man vill hem och sova.

Uj uj uj

Tiden går så otroligt fort som vanligt för mig, åkte på en hejdundrandes täppa i huvudet tack vare allt stress till träningar, matcher, måltider, skolan, och såklart allt fördömda packande hit och dit.
Under tiden jag varit tyst här, har det varit allt annat än det all annanstans där jag befunnit mig. Jag har hunnit med Järvzoo (bilden ovan, jag till vänster, en cooling till höger), biopremiär av Pirates 4 och alla dessa små lamm som fötts under de tidigare veckorna. Den här veckan blir det kioskstående (missar matchen p.g.a min förkylning, men hjälper till så gott jag kan ändå), Vårruset, friluftsdag med skolan (kanotpaddling!), träningar, och i det allra slutet kommer fyra bruttor hit och spelar kubb hela dagarna. Nästan.
Och så glömmer jag ju såklart det allra viktigaste - skolavslutning på fredag! Helt sjukt roligt har det här året varit, lika sjukt fort har det gått. Nu ska jag ut och springa med kaninen och sola på benen, ha det!

Mycket i snurrning

Istället för att gnälla om att jag är dålig på att uppdatera för er, är därför att jag inte riktigt har virkat något klart den här veckan. Min syster fyllde 20 igår, och imorgon åker hon som Au Pair till Tyskland i ett år, helt sjukt roligt, bra och dåligt.
Här ser ni iallafall vad jag gör för tillfället, en beställning på två små krabater.
Dagen ska bestå av skolarbete, mot vilja, men med nationella prov i Matte B på tisdag i säkert fyra timmar, behövs det lite sådant, speciellt med Matte A dagen efter och veckan därpå. En tyskauppsats som inte är så kort måste också tas itu med, men efter det, då är skolan praktiskt taget slut. Om två ynka veckor har jag lov, och det är jag verkligen värd, med all stress.
Imorgon har vi den andra seriematchen för säsongen, och där hoppas jag förstås på poäng. På morgonkvisten ska hela familjen till flygplatsen för att vinka av syster som sagt, så vi får se om jag hinner med någon uppdatering innan helgen är slut. Ha en bra helg alla!

Le Plueff

Den här lilla krabaten, en slags robotkramkompis, fick min lillasyster av mig i födelsedagspresent. Han går nu under namnet "Le Plueff" som min pappa gav den, han menar att det betyder något i stil med "liten nånting", hur nu det går ihop. Fransk är han i alla fall (också enligt pappa) men det kanske kan passar som med, vem vet?
Virkad på frihand, broderade dit knappar i alla fina färger, och riktigt kramgo!
Idag är det seriepremiär som gäller, om blott en timma springer jag mig utmattad och gräsfläckig på plan, och jag siktar på poäng!
Uppdatering: Vi vann matchen! Seriepremiären! Känns så jättebra och underbart som det bara kan bli, kan man få en bättre start på säsongen?! 5 - 0 blev det tillslut, helt otroligt roligt!

Lilla My

Jag virkade en liten Lilla My till en vän i födelsedagspresent, det gick fort, var lätt och roligt, så ett mönster ska nog kunna skrivas ner om någon är intresserad? Jag ska nog ta en kurs i broderi någon dag, och köpa mig ett riktigt bra brodergarn med, när jag tittar närmre på hennes ansikte. Men charmigt kanske det är i alla fall? ;)

Lyckokatter i mångtal

Nu har min lilla Lycka kommit fram till Göteborg, och liten var hon verkligen i jämförelse med de andra katterna! Titta in på deras hemsida för att se fler bilder på andras fina Hjärtekatter, själv ska jag klicka mig runt på de olika virkbloggarna och inspireras lite mera. Jag har lite mer virkat på lager hemma, en liten färgglad kompis som min syster fick i födelsedagspresent, och en till liten gåva till en annan vän, inlägget ligger och väntar på att bli publicerat, men själva gåvan har inte rört sig från kakfatet än.

Hjärtekatten Lycka

Nu har även jag virkat en Hjärtekatt, som flera andra virkare har gjort. Längst ner ser ni henne (för ovanlighetens skull, inte en kille den här gången), som jag tänkte döpa till Lycka, med lilla Kolan, som beskedligt var med på att fotograferas. Dock missuppfattade jag de få färgvalen, endast tre färger skulle användas, men det borde inte göra något tror jag. En regnbåge är väl ändå ett riktigt lyckotecken?
Här kan ni läsa mer om Hjärtekatten, och hur du också kan vara med och bidra, virkare som icke-virkare. Sammanfattningsvis handlar projektet om att hjälpa små barn med hjärtfel, genom att ge dem en liten Hjärtekatt som stöd.
Jag hoppas att alla hade en trevlig valborg, och nu är det endast FYRA veckor kvar (jag missbedömde tiden i förra inlägget, men man är väl mänsklig ... ) av skolan, och mitt första år på gymnasiet. Tiden har gått väldigt fort, men varit lika trevlig och rolig må jag säga, grinar av skratt varje dag, och det är ju något positivt i sig ;)
Ingen fotbollsmatch den här helgen, men serien börjar nästa helg och varar i tio till gissar jag. Nu ska jag strax ut på en springrunda, men innan det blir det att packa ner lilla Lycka i ett kuvert.