bloglovin

Åtta punkter om mig

En utmaning från kusin Sarah ramlade in för ett par dagar sedan. Utmaningen går ut på att berätta 8 saker om sig själv och sedan skicka vidare till 8 andra bloggare. Och här har ni mina, hoppas ni har penna och block redo!

√ Jag har otroligt svårt för att diska (vi diskar för hand hemma) med folk runtomkring mig, i samma rum. Med undantag för bara min farmor och farfar dock, av någon märklig anledning.
√ Jag kan absolut inte jonglera med bollar. Går. Inte. Lite jobbigt eftersom jag spelar fotboll, och borde kunna i alla fall lite grann.
√ Mitt favoritknäckebröd är Frukostknäcke, eller Busfrön som min vän kallar det, och jag kan äta hur många som helst av dem.
√ Jag är en morgonmänniska, kan gå upp hur tidigt som helst och överleva, bara man kan tolerera mitt morgonhumör, vilket inte alltid är det bästa.
√ Jag har fastnat otroligt mycket för "jorden-går-under"filmer och böcker. De fascinerar mig, mycket.
√ Jag vill och ska cykla till Åland i sommar med några bra vänner. Dock utan tvättmedel ;)
√ Jag har otroligt lätt att störa mig på småsaker. Och jag blir otroligt arg utav dem med.
√ Min favoritmat är och kommer föralltid vara (hoppas jag) tacopaj. Det är det finaste jag vet. I matväg.

Jag utmanar dessa bloggare:

Isabell, Elaine, Annefia, Patricia, Camilla, Linda, Elsa och Lillstrumpan.


En kuddes högsta huvudsakSå här fint kan jag brodera. Ooh.
Nej, jag såg att en av mina bloggvänner kan brodera, och inte bara det, utan brodera underbart fint med. Själv, var denna kudde det maximala jag klarade av (om ens det), jag har helt enkelt inte tålamod nog att korsstygnsbrodera eller liknande, ska det broderas för mig, ska det broderas fritt.
Dock måste jag tillägga, att det inte alls var jag som var duktig och kom på det fina motivet alldeles själv, utan det hittade jag av ren slump på en internetsida, gud vet vem, och tänkte lite arrogant att "det här klarar jag ju lätt". Icke. Men mjuk och go' är den, och det är det som är huvudsaken.

(Sen har vi ju det med själva placeringen av det broderade, inte alls mitt på, men det syns i alla fall inte när man använder den, eller när man lägger den under täcket. )

Jordgubbstårta

Jag är glad att jag inte gav upp med den missformade tårtbiten jag hade från början, den slutade ju upp ganska så bra ändå. Visserligen har jag fortfarande lite problem med den mjuka formen, mamma trodde det var ett påskägg till en början när jag visade henne kakan. Inte så kul.


Missformade tårtbitar med jordgubbar, tack.

Just nu (eller ja, inte just nu, men annars) håller jag mitt löfte om att inte förbruka så mycket tid vid datorn, utan göra andra saker istället. Som att somna med en solvarm katt i en plaststol på verandan, vakna upp och märka att det är hög tid att starta TV:n, England - Wales landskamp på tv10. Vilken för övrigt engelsmännen vann lätt med två mot noll.
Jag virkar med, eller ja, virkade. En princesstårtbit skulle det bli, men som vanligt kan jag aldrig få den riktigt princesstårteformlig, den vill gärna börja sig och vara rund istället för kantig.

OCh just det, glöm inte bort Earth Hour ikväll, med start 20:30!

Nu ska jag återgå till min missformade tårtbit. Jag som hade världens finaste vision om hur jag kunde göra en hel tårta, med löstagbara tårtbitar. Det brukar oftast bli så för mig. Men så är det med allt, allt ser så lätt ut i huvudet, på TV, när andra gör det, men det ska bara gå, jag virkade in små jordgubbar i jordgubbsfyllningen, och OJ så fint det blev. Önskar att jag hade en kamera så jag kunde visa, men det blir imorgon jag lägger upp bilder på hur tårtan blidde, kameran är spårlöst försvunnen.
Den här underbara är mitt mål förövrigt, önskar att jag hade bildkällan kvar, men men.

Badgrodan

Visst är Badhundens randiga böjbara kompis som jag nämnde lite snabbt i det tidigare inlägget Badgrodan!

Jag har länge tänkt att Badhunden skulle få sig en vän, en katt och en annan hundras stod på tänkbaralistan, men efter att ha sett massantalet grönt garn på garnhyllan, valde jag att virka en groda! Han blev riktigt söt men framförallt rolig och charmig, som en Badgroda ska vara. Som vanligt är han alldeles barnsäker och tål lite tugg och släng, vatten med så klart, men i lite mindre mängder, han är ju ändå en groda.

 

Nu har hela veckan gått känns det som, de tre jobbigaste dagarna i skolan har passerat och bara "karaktärsdagarna" återstår, mycket trevligt. Till helgen vill jag fortsätta virka en massa fint, ni får gärna ge mig lite idéer om ni har några på lager, mina egna börjar tryta lite smått. Båtar, lite mer ätbart och påsktuppar har jag funderat lite på att virka i det förhoppningsvis fina helgvädret.


Två små busar


I helgen som just passerat lärde jag mig att det kanske är just datorn som stressar upp en, som får tiden att gå så väldigt fort och varför jag inte har tid kvar till att virka. Internetuppkopplingen var nere som kanske anat, visst gjorde det mitt lilla krypin lite surt till en början, men vad man fick gjort! Ska verkligen dra ner på all onödig internetanvändning, sen får vi se om jag håller det löftet med ...
Jag hann alltså virka en hel del, bland annat de här två små monstrena, en haj och en som mina systrar kallar "snorbusen", väldigt smickrande. Hajen var lite klurig att få en rättvis bild av bara, den har en fena även fast det kanske ser lite avklippt ut. Väldigt söta blev de i alla fall, mysiga och små att göra på en timma, och det blir med säkerhet fler!

Jag har virkat på ett större projekt med, även detta klart, men det tar vi som kompensation på onsdagen istället, nu när bloggtorkan varit så lång. En ledtråd är dock, randig och böjbar. Kan ni gissa?

Med gaffel och kniv

Inte så mycket virkat den här veckan, vi går vidare på stigen om mina karaktärsämnen istället för att fylla upp lite utrymme här i bloggen.


Mitt tygtryck, med gafflar och knivar, tryckta genom någon slags plast (jag var inte för engagerad i detta ämne, inte riktigt mitt intresse att vara petnoga med att inte rycka bort pappret för snabbt) som satt fast på en ram, och sen målade vi hela ramen med färg. Ja. Fråga någon som vet, jag blev ganska så nöjd med resultatet i alla fall.
När det var min tur att beskriva varför jag valt det motivet och min koppling till det, var det helt enkelt bara att "det är ett intresse". Ta mig inte för brutal dock, mat är alltid trevligt att ha. Ni ska få en bättre bild på t-shirten bara vi får ta hem den någon gång, lärarna är lite petiga med att ha kvar allt tills sista dagen känns det som.

Har just kommit hem från en snöig och blåsig uteträning, fast det var konstgräs orkade inte värmen värma upp planen, så det var bara att kuta runt med isberg på fötterna, helt okej.

Solkatter och vårtecken

Våren är när alla små fina lamm föds hemma i ladugården.
Våren är när tussilagon syns i snödrivorna.
Våren är när fotbollsskorna plockas fram ur vintergarderoben.
Våren är när man kan ta mopeden eller cykeln till träningen.
Våren är när man orkar med allt.
Våren är katter med solvarm päls.
Våren är bra, fin, mysig, blöt.

Bara den kan komma någon gång.
Fast visserligen har fotbollsskorna redan plockats fram ut garderoben, men i vanliga fall, om man inte spelar på konstgräs som vi gör nu. Nu är det bara två små dagar kvar innan ännu en vecka har gått av den här månaden, det går fort minsann.
Där ovanför har ni solkatten här hemma, en dag då det var så varmt och skönt solade han på bron hela dagen. En riktig lat kisse, men luras inte av de oskyldiga ögonen, han kan vara allt annat än snäll många gånger.

Grafisk Illustration

Ett av mina andra karaktärsämnen vi har just nu i skolan är Grafisk Illustration, då vi arbetar med bilder i Illustrator. För tillfället är det klippdockor på schemat, och jag valde att arbeta med Gunde Svan av någon märklig anledning, han dök upp gång efter gång på mina sökningar och hemma vid matbordet återkom samtalsämnet om Gunde, utan min påverkan. Så självklart valde jag honom som min lilla docka.
Bilden ovan visar hur långt jag har kommit i processen, själva klippdockan är alltså färdig, nu återstår alla kläder och detaljer. Och kalsongerna med tre kronor var givna, slutdiskuterat ;)
Vi fortsätter beta av mina karaktärsämnen tycker jag, om ni är intresserade förstås? Ni får hemskt gärna ge tips på vad ni vill se Gunde i, skiddräkten och Fångarna på Fortetskjortan har jag redan prickat för om ni tänkte ge förslag på dem. Men vi får göra precis vilka kläder vi vill och hur många plagg vi än önskar, så det är fritt fram att inspirera!

En stycke kalkerad Ibrahimovic
Inget att vara så stolt över, den är kalkerad från datorskärmen, men med lite egna inslag och linjer. Jag blev väldigt nöjd i alla fall, det var riktigt roligt att rita den, och det är väl det man kan kalla det enda kreativa jag har gjort den här helgen. Mycket ritat, klottrat, kalkerat, tuschat och fått ur mig alla känslor och ta en ny start på en ny vecka.

Dagen som bestått av slappa tankar och inte mycket rörelse, avslutades på fotbollsträning, dock utan egen sportslig medverkan, men där och pratade av mig var jag.

Lottdragning

Och så var det dags att dra de tre vinnarna i utlottningen ...

Det är ett gammalt schema som jag använt som lotter, men jag kan försäkra att detta inte spelade någon roll i lottningen, för jag lät min syster dra de tre vinnarna. Och efter mycket skakande i den fina burken, drog hon, från vänster till höger ...

Annefia, Dagens Kreativa och Ellinor, respektive 1:a, 2:a och 3:e plats! Grattis!
Maila mig på lollo_love_cats@hotmail.com och skriv med eran adress, så berättar jag vilket paket ni vann, och så ska jag skynda mig att skicka paketen till er :)
Tack till er som var med och tävlade!

Tygtryck och ITmässor

Jag testar mig fram med en riktigt knallorange räv just nu när tiden finns, visar er bilder när det finns något att visa, för just nu är det mest prototypdelar och lösa trådar.

Idag i skolan, har det varit mycket kreativa lektioner, vi hade bland annat tryck, då vi får lära oss att trycka på tyg med olika tekniker. Det är ett sjuhimlarns petgöra, men riktigt fint och personligt blir det. Förhoppningsvis. Hittills under de lektionerna har jag hunnit med att trycka provtryck, en tröja samt en tygkasse som snart blir klar.
Tänkte ta ett ämne i taget så här, när bilder på virkningsfronten tryter, och samtidigt får ni veta lite mer om min designinriktning och gymnasiet. Jag ska fotografera en hel del projekt tänkte jag, nu framför allt blir det tygtrycket som ska arkiveras.

Nu ska jag nog ta mig en tidig tupplur och orka med sista dagen, vi ska nämligen på en mässa i Kista, Future Fridaymässan.

De bjuder in gymnasieelever med designinriktning och pratar om viktiga ITyrken i framtiden. Tror jag. Det jag lyssnade mest till var nog att vi fick gratis lunch. Nåja.

Nej, imorgon är det också fotbollsträning, utomhus. På konstgräsplan, det ska bli intressant och riktigt roligt att få komma ut ut den trånga gympahallen någon gång, ta i ordentligt.

Visitkort

Förra veckan fick vi äntligen skriva ut våra egna visitkort, bara som en kul idé och för att lära oss programmet vi arbetar i, InDesign, men visst kom de ganska så händigt för mig, att lämna med en virkad figur eller bakverk istället för namnbanden som jag aldrig kommer mig för att beställa ...

I alla fall, även fast min så kallade expert-inom-webdesign-syster inte dyrkade typsnittet på mitt namn, så gillar jag det, lite slarvigt bra sådär.

Nu ska jag ta och fråga, har någon av er läsare beställt namnband eller tänker göra det inom en snar framtid? Skulle väldigt gärna ta emot tips på vilket företag man ska beställa ifrån, har noll koll på det ämnet och uppskattar alla ideér :)


Två nya tillskott i kakfatsfamiljen

Jag tog en paus från mattepluggandet och visar er de två nya tillskotten i "kakfatsfamiljen" som jag så fint kallar dem, de ökar javisst, men inte så fort som man velat. Den här gången blev det en gräddtårta och en liten söt muffins där mönstret (eller översättningen av det) som jag tidigare berättat kommer från Fröken Söt, tack än en gång! Det var väldigt klurigt att virka själva formen till en början, men nu har jag lärt mig två nya sätt att virka på, riktigt roligt!

 

Jag har till och med gjort ett tidsinställt inlägg idag, som förhoppningsvis dyker upp om ett par dagar i mina vanliga "bloggtorksveckor", men jag satt idag på den timmeslånga bussfärden hem, och bestämde mig för att virka desto mer på den tiden, en tid då man varken somnar eller är riktigt pigg på att sjunga, en perfekt tid för virkning helt enkelt.

 

Just nu känns det som om jag bara lever för skolan och fotbollen, och maten jag frossar i mig när jag får tid. Fina kommentarer, eller kommentarer överhuvudtaget, blir jag alltid glad av, jag bits inte om det är det ni tror ni som inte gör det än ;) Nej, bara att lämna ett litet avtryck känns trevligt, det får mig att hitta virklusten igen!


Mitt nya gamla skrivbord

Nu ska jag skylla på dåligt internet, tunga skrivbord och mitt schema, som en ursäkt för sämsta uppdateringen.
Jag kom hem som vanligt igårkväll, åt pannkakor och stupade i säng vid sju, alltför trött för att göra något vettigt. Sov till ganska tidigt, sju på morgonen var jag klarvaken och satte igång med att flytta skrivbord, jag skulle ju byta mitt egna mot ett som min morfar inte hade som jag skrev, utan ett som min pappas farfar hade en gång i tiden. Så lite tugnt och skört var det med alla år på nacken. Internetansutningen har inte heller varit den bästa med all blåst, men vädret har verkligen piggat upp mig, sol sol sol, heela dagen.


Mitt fina skrivbord i solskenet.
Nu ska jag nog virka lite mat och bak, alltid trevligt med mat att titta på när middagen inte är färdig än. Till kvällen väntar marängtårta och lasagen, göttans!

Glöm inte bort utlottningen av scrapbookingpaket, hit klickar du dig för att se närmre på vad du har chans att vinna!

Ett frissigt får

Den håriga överraskningen var egentligen ett långhårigt får som min mor fick i födelsedagspresent idag. Jag hoppas att den inte ser allt för mycket ut som en råtta, som den nya ägaren trodde det var först, men jag måste till viss del hålla med om det, även fast jag motvilligt erkänner det.

Det blev ett väldigt frissigt får efter att ha bara virkat färdigt med pälsgarnet, så fåret fick se sig om efter närmsta sax för att tappa lite vikt och hitta en bättre frisyr. Han (jag tror minsann att alla mina virkade djur blir manliga av någon märklig anledning?) blev iallafall uppskattad, och skrattad åt vid första ögonkastet.

Det är väl det mina virkade små kompisar är till för, ge skratt. Men på ett positivt sätt, hoppas jag.

 

Och just det, hört om programmet "Nu blåser vi Sverige!"? Bra, för kolla inte nästa vecka kl 22 på tv6, just då är hela min klass ute och klantar sig på isen och blir alldeles blåsta, mig inräknat. Otroligt underhållande program om man räknar bort just den incidenten, att rekommendera!