bloglovin

Det blåa emellanåt projektet

Jag håller på med ett litet sidoprojekt jämsides Julikamraten, det går lite si och så men som sagt är det skönt att virka något annat emellanåt. Det nya blåa projektet, vilket blev lite större än vad jag räknat med, får ni en liten smygkik här ovan, om ni kan gissa er till vad det ska bli. Nu är det bara de små detaljerna kvar, och det kommer definitivt bli flera fyrfota skogsdjur, de är fina och lagom svåra, i flera färger.
Jag ville testa att brodera dit tyg på mindre delar såsom jag inte riktigt lyckats med innan, det gick sådär, jag kan nog behöva lite mer övning... ;)

En Junigrisinspirerad Augusta

AnnaLotta virkade sin egen variant av Junigrisen, då med Sommarkamraten som inspiration. Men även fast hon inte använt hela mönstret, kan jag ju inte låta bli att visa upp grisen Augusta, så här har ni henne, hon är ju för söt. :)

Tårtnålsdyna

What started as a cupcake, blev en knappnålsdyna formad som en liten muffin. Inte alls som jag planerat, men det var roligt att göra något annorlunda, lite impulsivt som jag gillar det.
Enkelt var det med, bara att virka vad man nu önskar stoppa nålarna i, och fästa det på ett litet virkat band som man sytt ihop som en ring. Bekvämt utan den vanliga metallringen, och fint.
Fler som har annorlunda erfarenheter med knappnålsdynor?

Psst. Ni kanske har märkt att man kan gradera inläggen efter tycke längst ner på inlägget (med stjärnor), om man går in på arkiv-, kategori- och inläggssidan. Ett lite enklare sätt att visa att man har varit här, men inte har några passande ord just då till en kommentar.

Nyheter och fler bilder.

Nu så, nu så! Jag är dock fortfarande en av de minst duktiga som inte kommer ihåg att ta en skärmavbild innan jag byter ut designen, men förhoppningsvis kan ni se och komma ihåg skillnaden. Vilken blev betydligt större än vad jag hade tänkt. Fler lite mindre ändringar den här gången kommer det att bli, i sinom tid. Jag läser hemskt gärna era kommentarer och idéer om ändringar som gjorts eller som borde göras, så ge gärna lite respons! :)
Jag lägger in lite fler bilder från Tysklandsresan, överst i staden Gernsbach, vääldigt fin utsikt må jag lova. Under står jag i Frankfurt med handen på en gigantisk VMfotboll, enormt stor!

Under konstruktion

Ja, det säger väl allt. Ser ut som bara den här, men det får vara ett tag till.
Stora förändringar på väg!


Regn i spåret och luvkatter

Med regn i hasorna kan till och med den minsta springaren bli den bästa, antingen flyr man det genom att springa fortare, eller så njuter man av det och råkar ta 8km spåret istället, vilket jag upptäckte när jag kom hem, mina ben är som daller just nu. En dusch och tio äppelbitar senare fortsätter jag mitt hemliga virkande på nästa Sommarkamrat, Juli månads lilla hjälpreda.
Jag fick flera fina kommentarer på föregående inlägg, om min lilla kanin som avlidit, och jag tackar så hemskt för att ni gjorde mig lite muntrare, det värme verkligen. Jag tror att fina kommentarer, och kommentarer överhuvudtaget visar uppskattning långt in i hjärtat för mig, så fortsätt gärna.
Ikväll är det bronsmatch i VMslutspelet för Sveriges damer, det blir den gamla vanliga men ack så underbara tacopajen som dukas fram tillsammans med alla vänner och till dess hoppas jag att dallret i benen har avtagit. ;)
En gammal bild som ger sommarkänslor och suktet efter den perfekta luvtröjan, just den här lilla kamraten är nog min absoluta favorit än så länge. Synd bara att han just nu befinner sig i Norge, men jag får väl ta mig i kragen och virka mig ännu en! :)

Bra och mindre bra händelser

Sedan jag hörde av mig sist, har jag hunnit med en del, både bra och dåligt. Vi tar de bra nyheterna först, eller?
»Jag har sett Sverige spela underbart bra i VM, ikväll är det semifinal mot Japan, och jag citerar bara Sportbladet "Sverige spelar för guld, Japan spelar för sitt folk."
»Jag har jobbat en hel del, tre dagar har passerat på andra veckan av trädgårdsmästar- slash vaktmästarjobbet. Det är ett roligt och krävande jobb, man kommer hem som en vante men det känns att man gör något vettigt.
»Jag har avslutat en del av det nya mönstret till Sommarkamraterna Juli månad. En liten smygkik under, mer får ni vänta på.
Till de lite sämre nyheterna. Min älskade lilla kanin har avlidit, av ålder, skulle fylla sex år om cirkus en vecka. Riktigt tråkigt, men jag har inte riktigt haft tid att känna efter än då det är mycket som snurrar runt just nu. Chocken kommer nog snart och knackar på må jag tro.
Finare kanin får man leta efter. Coolare kanin får man leta efter. En riktig Madagaskar-kanin (han var madagaskarfärgad, den busen), med finaste öronen och färgen.

Virkat mobilfodral

För ett par veckor sedan virkade jag ovanstående till min syster, hon skulle iväg på en liten resa och jag tyckte att hon behövde något bättre skydd åt hennes touch-mobil, då hon är en liten klant ibland. Precis som mig visserligen, men ett mobilfodral till sig själv är inte lika roligt att virka. Inget speciellt utseende på fodralet, då jag satte mig ner med idéen kvällen innan, men lagom på sitt vis.

Sommararmband

Jag kikade runt på lite favoritbloggar någon dag innan vi for till Tyskland, och hos Stadshimmel hittade jag ett inlägg om hennes virkade armband, vilket jag tyckte var så fint att jag ville prova virka mitt eget. Det gick fort, var enkelt och roligt. Ett helt fantastiskt otroligt himmelskt arbete kan det låta som nu när jag radar upp det, men det gick verkligen bra, från start till slut. Fint är det med, passar fint till sommaren.

Sista natten i Tyskland

Idylliskt blandat med riktig stadsmiljö - jag går för det första. Just nu sitter jag och ser hur de tyska damerna (förhoppningsvis) vinner matchen de spelar mot Frankrike (förlåt mig Elaine, men det är ju fotboll så du kanske kan ge med dig), för jag vill inte vara med om några sura miner här hos invånarna om det inte skulle gå till vinst. Värmen är verkligen påfrestande, men man ska inte klaga. Trettioen grader Celcius på fulla gator och trängas med fotbollstokiga människor - det klarar vi.
Tyskland har varit ett jättemysigt resemål, och om någon nu skulle få för sig att åka till ett idylliskt ställe, lite mindre än benämningen liten stad, rekommenderar jag Gernsbach varmt. Bilden i mitten kommer därifrån, riktigt fint med bad, mat, utsikt, vandring, och lite shopping i närkrokarna. Det var allt för mig, imorgonkväll då klockan slagit åtta sitter jag bänkad på flygplatsen i Frankfurt, då Sverigedamerna spelar sin delfinal på storbild, tillsammans med en massa okända personer. Sen bär det av hemåt igen, mot grillkvällar och fortsatt sommarjobb.

Just nu i hotellrummet

Värmen är alldeles välkommen här i Tyskland, resan har gått finemang och det gör den nog hela vägen hem med. Just nu bor vi på vårt andra hotell där de har fritt internet, mycket trevligt. Brännan börjar lägga sig och kläder har inhandlats, och snart blir det middag på terassen. Jag har en massa bilder som vill få redigeras och inlagda på burken, men det och ni får vänta tills helgen. ;)
Jag hoppas att ni har det underbart i Sverige, att värmen har nått er med.

Sveriges damfotbollslag har fina framgångar i VMspelet här i Tyskland, vi får väl se hur mycket skrik det blir imorgon när Tyskland spelar mot Frankrike, om de fortfarande spelar i Frankfurts arena. Även hemlandet spelar ju imorgon, mot USA, och vi hoppas på seger!

Minisemester till Tyskland

Klockan sex noll noll imorgon är det dags att fara iväg till flygplatsen, väskan är så gott som packad, och en liten överraskning är att lilla laptopen följer med ner till Tyskland, så uppdatering därifrån, det ni! Bilder får ni nog också se, ganska så live så att säga, USB-sladden får följa med den med så att jag kan ladda över bilder till datorn.
Jag kommer hem på onsdag, en liten uppiggande hälsoresa nästan, för att riktigt lugna ner och ta in sommaren tillsammans med favoritboken och bikinin, nu när den första jobbveckan har passerat.