bloglovin

En liten panda med mönster

Det var ett tag sedan nu ni hörde av mig, och för att kompensera tystnaden ger jag er ett alldeles speciellt mönster, ett mönster på en liten panda! Han är en väldigt söt liten panda, enkel att ha med i fickan som en liten vän eller bara att titta på om man vill hellre vill det.

 

Det behövs: Garn i två färger (Färg A och Färg B), ögon (jag valde att använda pärlor men säkerhetsögon fungerar lika bra), broderingsgarn, virknål, sax och synål.

Förkortningar:

fm - fasta maskor

sm - smygmaskor

lm - luftmaskor

Jag börjar alltid mina delar med en magisk ring, men du kan också virka 2lm och startantalet maskor i den första maskan. Siffrorna inom parantesen är det totala maskantalet du ska ha efter ett varv.

Delarna:

Del 1 - Huvud - Endast Färg A

Varv 1: 6fm (6)

Varv 2: 2i1 x6 (12)

Varv 3: 1fm, 2i1 x6 (18)

Varv 4: 2fm, 2i1 x6 (24)

Varv 5: 3fm, 2i1 x6 (30)

Varv 6-16: Enkla varv (30)

Varv 17: 3fm, 2→1 x6 (24)

Varv 18: 2fm, 2→1 x6 (18)

Varv 19: 1fm, 2→1 x6 (12)

Varv 20: 2→1 x6 (12)

Fäst tråden. Spara en ca 30 cm lång bit att fästa med.

 

Del 2 - Kropp

Färg A - Varv 1:  6fm (6)

Färg A - Varv 2: 2i1 x6 (12)

Färg A - Varv 3: 1fm, 2i1 x6 (18)

Färg A - Varv 4: 2fm, 2i1 x6 (24)

Färg A - Varv 5-7: Enkla varv (24)

Färg A - Varv 6: 2fm, 2→1 x6 (18)

Färg B - Varv 7-9: Enkla varv (18)

Färg B - Varv 10: 1fm, 2→1 x6 (12)

Fäst trådändarna.

 

Del 3 - Arm x2 - Endast Färg B

Varv 1: 6fm (6)

Varv 2-3: Enkla varv (6)

Stoppa armen lite lätt innan du fortsätter.

Varv 4: 2fm, 2→1, 2fm. (5)

Varv 5: Enkelt varv (5)

Fäst tråden och spara en ca 15 cm lång bit till att fästa med. Virka den andra armen.

 

Del 4 - Öra x2 - Endast Färg B

Varv 1: 4fm (4)

Varv 2: 1fm, 2i1, 1fm, 2i1 (6)

Varv 3: 2fm, 2i1, 2fm, 2i1 (8)

Varv 4-5: Enkla varv (8)

Fäst tråden och spara en ca 15 cm lång bit till att fästa med. Virka det andra örat.

 

Del 5 - Svans - Endast Färg B

Varv 1: 6fm (6)

Varv 2-3: Enkla varv (6)

Fäst tråden och spara en ca 15 cm lång bit till att fästa med.

 

Del 6 - Ben x2 - Endast Färg B

Varv 1: 5fm (5)

Varv 2: 2i1 x5 (10)

Varv 3-7: Enkla varv (10)

Fäst tråden och spara en ca 15 cm lång bit till att fästa med. Virka det andra benet.

 

Del 7 - Stor ögoncirkel x2 - Endast Färg B

Varv 1: 5fm (5)

Varv 2: 2i1 x5 (10)

Varv 3: 2i1, 2i1, 1sm.

Fäst trådändarna. Virka den andra stora ögoncirkeln.

 

Del 8 - Liten ögoncirkel x2 - Endast färg A

Varv 1: 6fm

Varv 2: Virka ihop ringen med en sm.

Fäst trådändarna. Virka den andra lilla ögoncirkeln.

 

Montering

Stoppa huvudet, kroppen, benen och svansen.

Sy fast delarna där du vill ha dem och fäst de ev. säkerhetsögon på de mindre ögoncirklarna. Sedan syr du först fast de mindre ögoncirklarna på de större, innan du fäster dem på huvudet. Brodera dit en nos/mun.

Hoppas allt gick bra med er lilla panda, kommentera om ni har synpunkter på något i mönstret eller om ni undrar över något annat. Din/Dina virkade pandor är främst för eget bruk, självklart får du ge bort honom eller henne om så önskas, men ingen försäljning av eller efter detta mönster, tack!

Ha det så bra i kylan tills vi ses igen, själv ska jag åka skridskor imorgon och fika mina mindre lyckade choklad- och kokospuckar. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till en massa trevliga virkade med en ny liten pandakompis i famnen och i bloggen! Ni får hemskt gärna maila mig en bild på eran panda så kan jag visa upp honom eller henne här, men det är inget måste :)


Barbakottsdynor

Barbapappor är inte bara fina att titta på och mysiga att leka med, de fungerar även utmärkt till nåldynor! Efter att ha blivit fulla med nålar och stift i all regnbågens färger, såg de ut som små (och stora) Barbaigelkottar.
Imorgon får jag sova en timma längre på grund av sjuk lärare, vääldigt trevligt för mig i alla fall. Det ska tas en tur till IKEA och husen runt där, förhoppningsvis inte lika stark kyla då som det var idag.
Jag återkommer så fort jag har knåpat ihop något nytt och trevligt (virkat förmodligen), men tills dess kan ni ju se hur långt jag har hunnit på Barbafamiljen lite varstans i bilden ovan.
Ha en fortsatt bra vecka!

Eine Zweine Katze

Eftersom det vart helg än en gång, var det dags för ännu en liten typ, och jag tror jag håller fast vid katt-temat (det såg konstigt ut när jag inte särskrev "katt-temat", alltså "kattemat". Vilket inte alls är ett tema, utan mat. Kände för att utveckla mig lite, jag har inte sovit på svenskalektionerna. Nästan aldrig i alla fall.), men den här gången en aminekoinspirerad en.

 

Jag satte mig vid tv:n igår eftermiddag med två nystan i famnen och en virknål (och en viss herr Elvis med, väldigt mysigt vart det) och kollade på den andra matchen i Vinterturnén för Sveriges nykomlingar. Det jag hade att gå efter för mönster var en aminekokattbild som jag hade i huvudet, att resa mig upp och missa något ur matchen (och att ens tänka tanken på att lyfta bort Elvis) var uteslutet.

 

Resultatet blev jag väldigt nöjd med, även om jag nu upptäcker att svansen är bortglömd.
Den får jag ta en annan dag antar jag, nu ska det tittas på det allra sista avsnittet med John Nettles m.fl i Morden I Midsomer och sen är det skola igen.

 

(Matchen slutade oavgjort om ni undrade. Vilket jag antar bara jag är intresserad av?.)(Och tyskan. Är ingen tyska. Bara påhitt, jag orkade inte leta reda på orden i huvudet, så om ni någon gång ska säga "En andra katt" till någon; använd inte mitt förslag.)


Ingenting är omöjligt

Jovars är det en gammal bild, men så får det bli ibland. En bild är en bild.
Just nu är jag hemma, och det ska faktiskt virkas en liten sak, men det får förbli en hemlighet tillsvidare.
Idag i skolan fortsatte vi på våra Illustrator-klippdockor, jag skulle ju göra Gunde Svan som sagt, och med hans kända och väl passande motto "Ingenting är omöjligt", kan jag nog få på honom en och annan lite konstigare utstyrsel ;) Även lite jobb i ett program som heter InDesign, där man främst använder typsnitt som det största verktyget, har vi satt igång med att göra visitkort, ganska så passande.
Jag återkommer som lovat, om ett par dagar med lite virkat. Ni får ha en fortsatt bra vecka, med mycket god mat och bra fotboll! Om ni vill förstås. Men jag skulle nog påstå att det finns en hel del bra hög med fotboll nu om månaden. Störst är väl Spurs mot AC Milan om någon vecka, men det är ett tag kvar till dess med.

Un petit chat

Ja, inte vet jag vad en liten katt heter på franska, men om det virkades en liten fransk kisse måste jag ju bara ta reda på det. Jag blev i alla fall väldigt nöjd med honom, och eftersom min mor blev lovad en liten kisse för snart ett år sedan, men inte fick någon, var det hög tid nu. Hon blev jätteglad (tror jag). Jag virkade helt på frihand, figuren kom efter färgerna, från början skulle det bliva en liten björne, men öronen blev alltför spetsiga för det.
Skosnörena måste jag säga blev jättesöta, och kappan var inte det lättaste, men gick gjorde det.
Nu ska jag slänga i mig lite middag efter att ha suttit och virkat hela dagen fram tills nu, och åka iväg på fotbollsträning, ska bli riktigt skönt. Uppdateringen kommer som vanligt bli den sämsta under vardagarna, men det är nog så här det kommer att bli, det jag virkar virkas under helgen och resten av dagarna är det skola, träning, skola, mat som gäller, vilket betyder: Inte alls lika intressanta inlägg.
Tack för att ni hänger kvar!

Och så var det helgatider igen.

Den här lediga lilla tiden jag har fått, ska innehålla knutmassofirande, träning, bra matcher; som Tottenham - Man United, virkande, lathet och mat. Mat mat mat. Och en massa Elvismys såklart.
Men för dagens få återstående timmar, ska jag bara vila ögonen på det ni skapar och tänker i era liv, få inspiration av er. Tack för att ni fina läsare och bloggvänner återkommer hit, det ger mycket ork att virka fast den sista armen när jag vet att någon uppskattar det jag gör :)
En bra låt att avsluta med: Finger eleven – One Thing

Ett par åttio dagar kvar?

Pjohe, två dagar har ramlat förbi redan, nu är det bara ett par åttio kvar kanske. Uppdateringarna kommer det som vanligt att bli få om nu när skolan och träning tar mycket tid, och dessvärre lider även virkningen av detta. Men jag får som tur är utlopp för min kreativitet i skolan, just nu ska det skapas klippdockor i Illustrator och vapensköldar ska smidas. Bildligt talat.
Men för idag lägger jag upp två bilder på sådant virkat som varit färdigt ett tag, men inte kunde visas på grund av ... hemligheter helt enkelt.
En liten födelsedagspresent till en liten söt tjej.
Nu ska jag försöka få tag på någon smart själ som kom ihåg att ta med tyskaglosorna hem, och förhoppningsvis få i mig en massa mat. Vi höres!

En badhund

Igår kväll föddes en ide om en böjbar hund, medan jag satt och virkade vidare på mina Barbapappor. Idéen visade sig vara väldigt genomförbar, och när jag la mig för att sova på kvällen var jag riktigt nöjd. Idag färdigställdes han, för det är nog en han, och kallas numera "badhunden", på grund av sin fina gammeldagsa baddräkt :) Eller, simhunden kanske?

 

I alla fall, det var väldigt roligt att bara skapa efter egen skiss och på måfå, det enda jag har hämtat lite hjälp från var att göra benen och armarna böjbara, och det kom ifrån Mia Bengtssons andra bok om virkning.

 

Jag önskar att det var sommar och sol ute så han fick en rättvis fotografering som överensstämmer med hans namn, men ack. Riktigt söt blev han, och det planeras redan för flera av hans vänner, en katt kanske, och sen funderar jag på att virka ihop en liten badring åt honom, det borde gå bra att använda munkmönstret till det vetja.

 

Barbafamiljen förresten, är nästan klara, och det var nog rekordtid för en sådan måste jag säga, dock fattas ännu effektgarn till Barbaskön och alla ögon och detaljer. Men ändå, måste jag ge mig själv en applåd! Hahah ;)


Om ett halvår

Söta Fröken Söts Pyssel var vänlig nog att dela med sig av sitt mönster på glasyrmunkar som hon hade hittat och översatt, samt ett mönster på en jättegullig cupcake från Crochetra, nu ska det minnsan virkas bakelser! Och Barbapappor.
Jag har en tendens att skylla på att det inte finns någon fotboll att kolla på, att det är därför jag inte gör så stora framgångar med de resterande familjemedlemmarna. Men, om en vecka har skolan satt sina klor i mig igen och då lär det inte bli så mycket virkat, så om det ska göras ska det göras snarast.
Åh vad det är enkelt att lova saker här, skriftligt, utan någon som kontrollerar om man verkligen gör det. Idag var det till exempel Tottenham som spelade, men ack så långt det var till virknålen och ack så intressant match, så inget blev gjort.


London Eye. Fridfullt. Blått. Varmt. Ganska så långt bort från mig nu. I kalla. Vita. Sverige.
Men visst är det underbart ändå, med snö. Och det kommer bara mer.

Mera mål

Jodå, der går framåt med den tredje Barbafamiljen, även om jag inte visar upp varenda arm här för tillfället. Hittills har jag färdigställt far och mor, Barbastark, Barbaflink och Barbabok. Visserligen har jag inte broderat dit alla detaljer och deras personliga "egenskaper", men det har jag tänkt ta i allra slutet. Eller som omväxling, om det blir för upprepande.

En annat av mina 2011:s mål var för övrigt att virka en Barbafamilj att ha hemma i fall att, det SKA uppnås har jag lovar mig själv. Eller, att jag i alla fall har virkat en fjärde familj då.

Idag ska jag klippa mig, och imorgon blir det Narnia 3 igen för min del, men den här gången med mina vänner.

 

Just det ja - ännu ett mål för 2011 var att införskaffa mig namnband att fästa på mina virkade saker. Men det vill sig inte riktigt gå ihop i mitt huvud, vad ska jag skriva på dem? Så då tänkte jag att ni kanske ville hjälpa mig, om ni har något bra förslag. "Hållplats verkligheten" är inte det bästa förslaget enligt mig, inte nog med att det inte har ett dyft med virkning att göra, är det lite för långt för den storleken jag vill ha på banden. Det skulle hjälpa väldigt mycket :)