bloglovin

Två stycke smygkik

Eller så små blev de inte, men jag tror inte att ni ser så mycket mer hur stora de än må vara. Vissa av er kanske redan har listat ut vad det rör sig om, men ni som inte kan det (jag är faktiskt en av dem, fast det är jag som virkat) behöver inte vänta så länge, om bara ett par dagar dyker en helbild upp på vad som gömmer sig bakom den (obs!) stickade halsduken. Ni läste rätt. Jag har faktiskt virkat och stickat till denna filur, och nu har jag äntligen förstått varför jag valde virkning framför två pinnraka stickor, det tar allt för lång tid i min smak att få resultat med stickningen.

 

Imorgon börjar skolan igen som sagt, men jag absolut bättra mig på inläggsfronten. Jag ska bara lära mig hur det här med tidsinställda inlägg fungerar, inte riktigt haj på det än tråkigt nog.


Another One Goes By

För ett par dagar sedan fyllde jag ut kakfatet, men tömde det lika fort, den vanilj-/smuts-/mjölkvita (beror på hur man ser det) tårtan blev en födelsedagspresent till en liten tjej. Fick nyss för mig att jag skulle virka en basker att ha nu till "våren", men det får i såna fall bli ett senare projekt.

Idag får det bli en riktigt slapp dag, med träning, virkning, fotboll och mat, för på måndag börjar skolan igen och både jag och ni läsare får börja vänja er vid färre inlägg och mindre virkat.


Paket give-away

Idag tänkte jag slå två tummar ihop, det vill säga att både tacka er och hjälpa mig själv. Hur detta ska gå till, är alltså att jag lottar ut tre paket, och ger plats i mitt nya skrivbord som jag snart ska bära in, ett gammalt fint ett som min morfar hade en gång i tiden, samtidigt som tre stycken av er läsare, får en liten present som förhoppningsvis ska hjälpa er när ni scrappar.

Det finns alltså tre paket, Röd, Grön och Blå, och som innehåller material i respektive färger och mönster. Du kan vinna ett av dem, och så här ska du gå till väga:
• Bestäm dig för vilket paket du helst vill ha, och vilket dina andra och tredje val är
• Lämna en kommentar där du skriver om dina önskemål. OBS! Glöm inte din mailadress! - för en lott
• Länka ifrån din hemsida/blogg där du berättar om tävlingen och använder bilden ovan när du länkar hit till det här inlägget. Du kan även använda bilderna nedan om du önskar det - för två lotter
Viktigt att du skriver i din kommentar hur många lotter du önskar!

Du kan välja mellan dessa paket:Jag drar vinnarna den 12 mars (12/3 2011), därefter kontaktar jag vinnarna i tur och ordning, namnet på den första lotten får sitt förstahandsval, den andra lotten får det paket den önskat högst, och till slut får den tredje lotten det paket som blivit kvar.
Jag tror att på det här sättet blir det mest rättvist och roligast såklart, fler vinster betyder fler glada pysslare!
Paketen är utformade så att vem som helst kan använda dem, och det är alltså inget fel med sakerna, det är bara lite trångt om utrymme hos mig just nu.

Hoppas att något av dem faller er i smaken, och så vill jag bara tacka för fina kommentarer och intressanta bloggar ni har, jag ska absolut bli bättre på att lämna avtryck hos er!

En snart svart blåval

Häromdagen lekte jag med familjens lilla gosse Elvis, och kom fram till att han behövde en ny leksak, en som inte var helt söndertuggad och missfärgad (av vad vet jag inte). Bläddrade lite snabbt i en av Mia Bengtssons amigurumiböcker, och fastnade för en liten blåval ur hennes andra bok. Fyllde den med kattmynta och vips så har den försvunnit under någon soffa eller på ett annat hemligt kattgömställe, så omtyckt är den definitivt.

Jag hann få ett par bilder innan Elvis drog iväg med den, men att sitta still framför en kamera tyckte kattrackaren inte var lika roligt när det doftade så gott av kattmyntan. Så det står inte på förrän valen ligger alldeles förstörd vid mina fötter en vacker dag, men då är det väl bara att virka något nytt, som ska hålla i tre dagar, och så vidare ...

 

Tack för alla fina responser på Barbafamiljen, jag blir jätteglad!


Bland molntussar och Barbapappor

Barbapappa och Barbamamma

Barbaskön, Barbaflink och Barbalala

Barbazoo, Barbabok, Barbafin och Barbastark

Visst ser det ut som om de sitter på små tussiga moln uppe i himmelen någonstans? Visserligen är det bara vanlig vit snö, men mysigt ser det fortfarande ut att vara. Det tog ungefär en månad och en halv kan jag tro att virka dem, ganska lagom tid för en Barbafamilj.
Jag antar att jag följer årstiderna med familjerna, en för sommaren, en för hösten och en för vintern. Frågan är bara om det blir en för våren med? Nu ska jag bara packa ner Barbapapporna i fina prasselpapper och låta dem flyga iväg till sin nya matte och husse.

En bra start på lovet! Allt är undanröjt och färdigt och jag kan börja ta itu med födelsedagspresenter och virkade smörgåsar och bakelser. Något jag ska virka med är en Fiffilur, som jag hittade hos Pysselstugan, att hänga i påskriset när den är färdig.

God mat i små format

Jag borde inte lova saker jag inte kan hålla, men jag trodde verkligen att Barbafamiljen skulle färdgiställas under helgen som gått. En sak som jag definitivt kan lova nu dock, är att den definitivt kommer att bli klar inom loppet av nästa vecka, ty då har jag äntligen fått mitt efterlängtade enveckas lov. Men tro inte att jag har fingret i näsan, det virkas visst här, bara det att tiden inte räcker till att visa er.

En väldigt liten taco och en väldigt liten hamburgare, utan ost såklart på den andra. La en enkrona bredvid så ni kan skymta storleken något så när, som jag gjorde med enkronors-korv-med-brödet. Det är bra att virka litet eftersom det går så extremt fort, man får resultat med ens, det jobbiga är bara att det är lite pilligt att få allt att fungera.
Imorgon är det den allra sista dagen för två veckor i skolan, tråkigt men såklart väldigt bra nu när jag är så pass trött och ligger efter på Barbafronten. Nu ska jag återgå till skolarbetet och ta den ork som finns kvar för att svara på lite provfrågor, jag återkommer i helgen!


Försten ut av de nio

Här har ni ett (levande) bevis på att jag lever, och att den tredje Barbafamilj är på gränsen till klara, så gott som! Jag var lite osäker först om Barbaföräldrarna ville ha armar, gjorde inte det på den första familjen men på den andra, vet inte riktigt varför de inte skulle ha det egentligen, kanske för att de inte har något att hålla i? Men de har ju varandra att omfamna, så jag bestämde mig för att virka dem i alla fall nu på kvällskvisten.

Alla barnen är så gott som klara de med, Barbazoo som ni ser på bilden är som vanligt klar före de andra av någon märklig anledning, kanske för att jag fullkomligt älskar hans lilla fågel, Tukanen. Jag funderade faktiskt på att virka en stor Tukan, för att se om det går. Det ska skrivas upp!

I alla fall, barnen ska bara få sina ägodelar och "kunskaper" virkade och ditsydda, sen är Barbafamiljen helt klara! Förhoppningsvis och förmodligen dyker ett inlägg upp på söndagseftermiddagen då de är klara för allmänheten, så kika in då för att se alla nio samlade i ett vinterlandskap.

 

Helgen ska spenderas med vänner, och träning vill, ska och måste jag åka på, nästa helg har vi innefotbollscup och kondition och spel måste övas upp desto mer. På återseende!

 

Uppdatering: Tyvärr hann jag inte med vare sig Barbafamilj eller fotografering idag som tänkt, men den tiden som gick åt till annat spenderades verkligen väl, det var en riktigt lyckad och fin kväll som resulterade i ifrånsomnade filmer. Nu ska jag strax pysa iväg på träning, ska bli skönt att motinera bort lite överflödigt som uppstod den här helgen.


1000

Tusen besökare, eller ja, nästan. 999 stycken var det när jag satte mig ner och skrev det här inlägget, borde vara över det när ni läser detta. Det är riktigt roligt, ofattbart, hur det kan gå med en liten jag som skrev för mest det intressanta och nya, nu skriver jag åt några fler (förhoppningsvis) och jag antar att man kan säga att det här är min digitala portfolio, på något vis.

Tänkte bara presentera mig lite mer ingående idag, för att ni på riktigt ska kunna se vem som virkar bakom kulisserna, läs om ni vill, det kanske inte blir allt för intressant för alla ;)

Vad vill jag göra med mitt liv?
Ja. Bra fråga. Hjälpa, tycka, leva fullt ut. Jag vill hjälpa, hjälpa världen på mitt småskaliga sätt, hjälpa mina kunskaper att växa, hjälpa mig själv att ta mig igenom hinder som dyker upp. Jag vill tycka, jag vill inte sitta i ett hörn och låta andra bestämma åt mig, lite klyschigt, men så är det faktiskt. Högljutt ska det vara, och roligt. Och så vill jag leva fullt ut, göra allt tänkbart, hoppa fallskärm, bungy-jump, bestiga berg, men också bara ta det lugnt vissa gånger, komma lågnt på något jag tycker är roligt.

Och vad gör jag nu egentligen?
Jag pluggar som alla andra 16(snart 17)-åringar, men jag gör det på ett mycket trevligare och roligare vis, jag väver in mina estetiska ämnen blandat med mina tråkiga ena, tack vare en bra skola och en bra gymnasielinje.
Jag idrottar, spelar fotboll tre gånger i veckan för att hålla uppe konditionen och spelet tills vi ska ut och spela på riktigt, och det är något jag bara måste göra, det är allt underbart med att få ta sig en springtur och sen få ställa sig i duschen och veta att man förtjänar den. Enligt mig alltså.
Jag tittar enormt mycket på fotboll, så fort jag får tid över sitter jag där och hejar på alla möjliga lag, spelar roll om de är blåa eller röda. Om det inte är Tottenham eller Sverige så klart, då är det bara de som gäller.
Och jag försöker passa in virkningen bland allt detta, oftast blir det en Barbapappa under en tvfotbollsmatch, en katt efter träning, eller kanske ännu en Barbapappa på bussen hem.

Men jag gillar det. Mycket saker är bra. Jag fick beröm av mina klasskamrater en dag för att jag var så glad fast tiden bara sugs upp och man inte hinner hem vissa dagar, det var riktigt roligt att få konstaterat framför en.
Jag vet vad jag vill, samtidigt som jag inte alls vet, så därför provar jag på det mesta.

Den första låten jag lyssnar på när jag slår på datorn hemma, är John ME – Skin & Bones, en riktigt fin och bra låt som tar bort de tråkiga känslorna och får mig att slappna av.

Jag hoppas att ni inte somnade, för det gjorde jag halvvägs. Det är mycket "vad ska du bli när du blir stor då" i luften ganska ofta, men då tänker jag på mitt orättvisa schema och att jag får springa både till träning och efter den för att hinna med en match på tv:n, och hur mycket jag älskar mitt proppat-upp-till-ögonbrynen-liv.

Änglavingar

Virkade en ängel till min fina mormor som hon ska få i födelsedagspresent.

Förlåt för extremt dålig uppdatering. Så kommer det antagligen fortsätta ett bra tag till, i alla fall tills det blir en aning ljusare ute och orken inte försvinner på en gång. Men era fina kommentarer värmer verkligen, tack så hemskt mycket för uppskattningen, änglar är ni allihopa!

Kika in här vetja, om ni är sugna på fina bakelser och virkade ting.