bloglovin

Kärleksfåglar
Fåglarna ovan heter Fiffilurer, och mönstret hittar ni här, hos Pysselstugan.
Virkade dessa åt min farmor som fyller år idag, att både ha som påskpynt (även om det bara är en dag kvar) eller att hänga året runt och sprida lite glädje, de fina kärleksfåglarna.

Nu är det väl så gott som sommar ute kan man tycka, och med bara tre (!) veckor kvar i skolan känns det ganska så lätt och fint att börja skolan igen efter påsklovet, och ta sig igenom de här få dagarna så sommarlovet äntligen kan börja!

En liten luvkatt
Det blev ett ganska så långt och fyllt inlägg det här, men jag ville verkligen få med alla detaljer och bilder jag fotograferade ute i gröngräset. Efter ett tag fick jag sällskap av vår riktiga katt, som tyckte att det måste ha sett roligt ut när jag ålade mig på gräsmattan för att få de riktigt fina bilderna.
Katten i grön kappa har ni sett förut, det är ju Miss Francise som ni hittar här, och nummer två, som jag inte har döpt eftersom det är en beställning, i den röda jackan. Jag blev enormt nöjd med dem båda, och de passar så fint ihop att jag funderar på att virka flera, men det får i såna fall bli ett senare projekt.
Conversen var ganska så enkla att göra än vad jag hade föreställt mig, mönster fanns ju såklart inte till en sån liten kisse, så det blev improvisation på högsta nivå, men jag lyckades få dem lika! Hahaha ;) Nejdå, någonstans i mitt huvud finns det ett någorlunda mönster, så fler Converse ska det bli kan jag lova!

Hela dagen blev förstörd tack vare att jag somnade på soffan vid lunch och inte vaknade upp förrän tills nu. Dagen började i alla fall bra med virkning från frukost till lunch, färdigställning av beställningen alltså.

Un petit varmkorv


Jag har suttit och virkat på en korv med bröd idag och igårkväll, en liten present till min amerikanske vän Michael, tänkte jag i alla fall. Gjorde alla delar för sig själv, och nyss monterade jag dem och stoppade dem till rätt storlek, gick jättefint, prima, bara bra med bröden. Men så kom jag till själva varmkorven, och upptäckte att i mitt försök att virka en liten mindre korv att passa till de lite mindre bröden, inte gick så där bra fullt ut. Är det bara jag eller är korven väldigt liten i förhållande till bröden?
Nej, en större varmkorv står på schemat ikväll, samt en till miss Francise att virka på under El Clasico.

Imorgon förmiddag ska vi spela match igen, sista träningsmatchen, och även fast vi möter ett betydligt bätte lag i en högre serie hoppas jag på lite bra motstånd från våran sida.

Nu ska jag ta in min kanin från gröngräset och fortsätta läsa blogginlägg jag missat, och verkligen njuta av mitt efterlängtade PÅSKLOV!

En liten uppdatering

Jag fick en kommentar om min indiska elefant idag, tyvärr lämnades ingen mail eller egen blogg, så jag svarar här istället.

Mönstret är ett väldigt improviserat mönster, och därav finns det inget, men jag vet att Virka Amigurumi har ett liknande, och säkert finns det flera virkade elefanter hos Mönster Arkivet om du letar :) Någon dag ska jag ta mig i kragen och virka en till liten elefant, och den här gången ska jag anteckna minsta lilla jag gör för att ha för framtida bruk. Ett väldigt enkel sak kan det låta som, men det är så lätt att utelämna skrivandet och bara virka på för fulla muggar om det går för bra.

Nu är det de sista krafterna jag ska ta slut på innan lovet kommer, imorgon kväll har vi fotbollsträning, och det vankas fika från Hembageriet efteråt - mums! På lovet ska jag minsann virka en massa trevligt, bland annat på olika beställningar och presenter.

Om du var ett hav

Helgen har gått fort för mig den här gången, vi spelade match som tyvärr blev förlust, men OJ så roligt och bra det gick trots det, det var verkligen värt alla fjärlilar i magen innan matchstarten.

Det fina vårvädret idag gav mig en massa vårkänslor (lyssnade på Svensk sommar och sjöng med i nästan varenda låt, prova ni med vetja!) och jag virkade en jordgubbsglass dagen till ära, som sedan skulle ut på gräsmattan och fotograferas, min lillasyster fick gestalta nöjd glasskund på en bild, inte vet jag om det lyckades ... ;)

Bara en vecka kvar nu tills det efterlängtade påsklovet, men frågan är om jag har tid och längta efter lov, allt går så enormt fort hela tiden, det hinner bara bli skolstart igen så är det lov och helg gång på gång.

 

Och fortsättningen på rubriken, så som jag diktade till min vän, "Om du var ett hav, skulle jag dränka mig". Det var väl. Fint?


Påskvirkat och tankar

Sandlådan har virkat söta påskkycklingar efter mitt mönster jag gjorde förra året, klicka på bilden för att komma till inlägget!

Jag blev också sugen på att virka lite mer påskpynt, dels efter mitt eget, men även efter ett annat jag har som ligger och samlar damm på det digitala skrivbordet. Det är en fiffilur jag tänkte försöka mig på, här hittar ni det. (Men det känns som om jag har berättat om det här förut? Äh. Det bevisar bara hur glömsk jag är.)

 

Igår kväll, var det som hos många andra strömlöst, och det virkades faktiskt lite grann i mörkret. Var tvungen att sluta dock efter åtta, såg knappt maskan, och än mindre virknålen. Det jag höll på med då kommer förhoppningsvis upp inom en snar framtid, och det jag hann färdigt med måste ni vänta ett tag på, eftersom det är en liten födelsedagspresent till en vän.


Hållbar Utveckling


Jag lägger in en bild på något annat idag, nyfiken Grå nämre bestämt.
Dagar som dessa önskar jag att jag var en katt, och bara sova och strosa runt så som jag vill.

Dagens höjdpunkter var skollunchen, kebabgryta, kanske inte låter allt för gott, men det var det kan jag lova! Vi hade även en föreläsning om Hållbar Utveckling, där en kille från Naturskyddsföreningen talade om ämnet och vad som egentligen kommer att hända med klimatet, samhället och ekonomin om vi fortsätter som vi gör nu, riktigt riktigt intressant. Jag tror att det är där någonstans jag kommer att hamna, iallafall till att börja med. Det är där det finns jobb, samtidigt som det är ett ytterst roligt ämne att diskutera om. Jag hoppas att det är fler därute som är medlemmar i Naturskyddsföreningen, och att ni som inte är det blir det med ens! Klicka er in här för att bli det, eller bara läsa mer om föreningen och vad de gör för att förbättra världen.
Jag tycker att detta ämne är en självklarhet, såklart alla måste hjälpa till och ta del av framtiden!

Till helgen ska jag försöka få lite virkat färdigställt, och så småningom börja på en fjärde Barbafamilj, att ha ifall att.

Lolitaworkshop

Det blev inte mycket virkat den här veckan, mycket i skolan och jobbiga träningar, vi har nämligen match i eftermiddag, visserligen bara en träningsmatch men alla vinster räknas.

I fredags var vi på det ganska så nya Konsthuset i Uppsala, Vretgränd tror jag det hette, ute på gatan sitter det hjärtskyltar (vilket jag associerar till dass, men men) så man hittar in till den tämligen lilla källarvåningen. Workshopen för dagen där var Lolita, en japansk stil med många olika inriktningar, "barnsliga" stilar, paljetter, tyll, spets och så vidare i all oändlighet. Uppgiften var att skapa sig sin egna lolitastil, med inslag av det motsatta könet, för mig alltså något manligt.

Det var konstigt, men roligt. Ganska så skumt, men helt okej alltså.