bloglovin

Lovisa nördar kan man kalla det här

Jag stal den här bilden från Elaine, som för övrigt från och med idag är min officiella halv-långt-långt-långt-borta-släkting. Riktigt häftigt. Och på riktigt, även om jag inte kan ge er ett detaljerat schema på hur det kan vara möjligt, ni får helt enkelt lita på mig. Jo, jag har klippt mig, som var meningen med bilden, och för att jag är totalförälskad i våra Macdatorer, som ni säkert hört förut. Det är här vi sitter för jämnan.

Ska bara ge er en snabbis update om vad som händer nu, jag tråcklar vidare på gratis mönstret, samtidigt som jag påbörjar nästa projekt i högen, med ett mönster från Crochet Amigurumi, mer ska inte avslöjas.

Nu har jag höstlov till och med, så uppdatering ska det bli. I morgon ska jag på fotbollsavslutning med middag och tjafs, sen ska det väl spelas underbara Wii Mario Cart, ses på fotboll och virkas en massa. Ha det!


Barbaklar!

Barbapappa och Barbamamma

Barbaskön, Barbabok och Barbalala.

Barbastark, Barbafin, Barbazoo och Barbaflink.

Pjuh. Så var de klara, som vanligt en riktig pina när man bara virkar och virkar samma mönster om och om igen, men åh så nöjd och glad man blir, när de står där framför en, i regnbågens alla färger och ler på sitt fina sätt. Jag älskar verkligen de här figurerna, enkla men underbara. Har lite fler ideér på hur man kan virka de här i olika former, det återkommer jag med förhoppningsvis. ;)
Nu ska jag ta itu med de andra beställningarna jag har, och börja fundera lite på julklappar. Det är ju alltid bra att vara ute i god tid, speciellt när det gäller mig och virknålar.

Dass-kik

Det är alltid så här, jag kommer på värsta grymma grejen att skriva om, har tänkt ut vartenda lilla ord i huvet, men så tar skorstenen det ifrån mig. Den snor mitt internet, grymt taskigt, och här sitter jag nu, när jag äntligen fick en liten strålning på datorn min, och har glömt bort allt braigt jag hade planerat att berätta för er. Det får bli en skön bild istället, så här på lördagsförmiddagen. Eller ja. Eftermiddagen då.
Om en cirkus förtifem minuter är det Tottenham mot Everton som gäller, med ynka en oklar Barbabok och virknål i högsta hugg.

Många fina ideér inför firandet har dykt upp, men jag tror det blir en utlottning och ett mönster i slutet, bäst och roligast :)

Tottenham Hotspurs FAN talar ut

En hel hög med bra matcher ligger och vill bli sedda, frågan är bara om jag hinner och orkar med alla. Jag startar med Tottenham - Inter medan jag virkar en liten Barbaflink, och sen ska det i sängs.
I morgon är det den mys-estetiska-dagen; Kultur och Stilhistoria, Dasspresentationen, kottestolen och tyskan som grädde på moset. Och körsbäret på det blir en promenad till IKEA där mor och jag ska ätaaa :D GÖTT liv man har. En kanelbulle kanske slinker med hem i fickan, betald dock antar jag, men med ett glatt leende och socker runt munnen. Min absoluta kanelbulle är IKEA kanelbullen serni, har ni vägarna förbi; slå till på en femkronors med varm choklad till.

Nu ska det ses på fotboll alltså, ha ett par götta dagar innan jag återkommer, helt klar med Barbafamilj nr 2!
(Förhoppningsvis. Deadlinen har jag i alla fall satt den här helgen^^)

Barbapaps in the building

Nu är jag nästan helt klar med Barbafamiljen, Barbaskön är äntligen klar liksom Barbamama, de mest tålamodskrävande i familjen. Men när de väl är klara för dekorering, är de nästan de roligaste att arbeta med. Så, bara Barbaflink och Barbabok kvar, och de ska vara klara den här veckan, har jag bestämt mig för :)
En bild på alla klara, Barbaskön borträknad eftersom han var oklar då bilden togs.
Se där, där har vi dem. Jag som lovade att hålla på resultatet innan jag var klar med alla. Dock, som ni ser, hade jag inte lust med det, jag vill bara visa hur långt jag kommit ;)
Nej, att fota ska det bli bättring på, dock kan jag nu kanske skylla på att jag fotade med mobilen och inte digitalkameran, men men. Lite halvkassa bilder är lite mysigt, tycker jag nog. Nästan. Who am I trying to kid.
Det är i alla fall så mysigt att virka de här filurerna, eller ja, när de är klara då, och man är stennöjd med dem. Just för att de är så många är nog minuset, men färgerna och formerna är så roliga att man bara vill fortsätta. Som sagt, var den här familjen en beställning, men nu blir jag sugen på att virka ännu en, bara för att.
Men det får vänta, först skas det virkas lite annat, och prov ska göras. Imorgon har jag som sagt teoriprov på idrotten, och matteprov ska inlämnas den här veckan.
Har fått lite smått ideér om firandet av 500 besökare, men jag ska inte avslöja något än ;)

Lovisa klottrar kan man kalla det


Ja, det är väl vad jag gör och borde göra under helgen. Brodera dit faces på barbabarn, virka en kattsvans, plugga till träningsläreprovet och rita lite mer, utveckla mina små gubbar. Det går så lätt och är så roligt att klottra ner de små mänansiktena, de har så enkla, fina linjer och kraftiga överdrifter att de blir fult charmiga; älskart.

En uppdatering till borde jag hinna med, och så ska jag bättra mig på inläggsfronten, det är bara det att jag vill ha något vettigt att skriva om eller visa istället för att bara babbla på, som det brukar bli. Eller så blir det som nu, ett långt inlägg som sammanfattar hela min vecka.

Tills vidare!

15 minuter, en kvart, tack.

Det kan ju inte ha undgått er, att Sverige togs på sängen igår kväll. I genren fotboll, menar jag då.
Eller, ja, var det någon som trodde vi kunde vinna mot världens enligt mig bästa lag (förlåt Spanien) med världens antagligen bästa spelare (Sneijder), plus Huntelaar, Van der Rommel, och alla de där. Nej, inte jag, men visst kan man hoppas. U-21 matchen Sverige - England förra sommaren, fick mig att aldrig ge upp en match, även om det ser avsevärt mörkt ut. Matchen då Sverige vände 0-3 matchen till en riktigt riktigt bra match, nära på vinst.
Nej, men en poäng borde vi kunna ta på hemmaplan nästa år, om vi spelar som vi gjorde sista kvarten igår, om inte tre. Men jag tycker inte Sverige ska se sig som ena riktiga förlorare mot sådana lag, vi börjar lugnt och bra i våra egna trakter, runt Ungern, England och kanske Danmark.

Idag fick vi pannkakor till lunch, tittade på matsedeln för nästa vecka, och pannkakor igen där med. Inte gör det mig något, för all del!

Höstigt värre

Har just varit ute en sväng och fotat lite av hösten, som för övrigt är min favoritårstid. Mysiga kvällar med stickade koftor, varm choklad och en bra gammal film att dela med fina vänner. En liten bild på mig med, för att ni ska veta vem som skriver här, och vem som inte kommer skriva här under nästa vecka.

Ha en fin höstvecka, så höres vi till helgen!

 

(Jag önskar nu, att jag vore en duktig stickare, så jag fick en hel hög med mysiga sockor, vantar och kanske en ny mössa. Men stickning är för mig långt ifrån nära virkning, att sticka tar så mycket mer tålamod, man måste ha tänkt innan hur det ska bli, och framför allt kunna sticka. Vilket inte jag kan.)


DreiHundertSiebenUndFünfzig

Nu närmar sig fyrahundabesökaregränsen, hundra till och lite firande på det :)
Det har gått väldigt fort nu, hundra besökare har bara ramlat in, antar att det är ni gamla vanliga som uppdaterar sidan tre gånger per dag, eller?
I alla fall, jag har inte hunnit virka den här veckan ännu, förhoppningsvis blir det en massa gjort i helgen istället. Tiden går så otroligt fort nu, när allt är tipp-topp (förutom samhällskunskapen då) och roligt dagarna ut. Idag har jag bland annat hunnit med datorkunskap (resultatet kommer inom kort!), riksdags- och regeringsprov (det gick faktiskt, mot förmodan), tuschning (resultatet kommer inom kort här igen!) och en rundtur på skolan med Patricia som min enda besökare.

Nu ska jag diska, men mot min vilja såklart, och mysa med Tötel en stund, innan det blir en massa höjdarmatcher på G, vad sägs om Holland - Moldavien, Ungern - San Marino eller Tyskland - Turkiet? Eller kanske Portugal - Danmark, eller- ja. Listan kan göras lång. Förhoppningsvis får jag en hel del virkat klart, tre till i familjen Barbapapa så är det bara två kvar sen.

Nä, nu ska det glos på fotboll. Ha det bäst, så hörs vi innan nästa vecka drar igång!

Boll-Elvis är rund som en boll.


Jag har inte många bilder på lager som inte redan har visats, men här är en, tagen av min amerikanske mailare Michael. Han var uppe i bergen där någonstans i Amerikat, och tog den här bilden. Åh ett sånt landskap. Titta så dimman lägger sig, speglingen på vattnet och färgerna. Åh åh åh.

Nu är det på riktigt höst, eller till och med vinter i mina ögon. Hemma var det strömlöst, men det har försvunnit nu. Obvious. Det var lite häftigt, på samma gång det är läskigt, Ica och Konsum i byn var mörklagda, Icamänniskot stod utanför och servade folk med nedsatta priser på mjölk och grillspett. Vi lever på 2010-talet, och är så jäkla beroende av el man kan bli, vi kan inte göra ett skit utan den. Tekniken har gått så fort fram att vi inte hinner med i utvecklingen. Det skrämmer mig, på riktigt.

Nu ska jag återgå till vårat bra dock sjuka samhälle, till en boll-Elvis och till sängen. Snart i alla fall.

Just det, satt på håltimmen och sökte på bland annat bröd och kanelbullar (inga såna för mig idag tyvärr), gick runt med min Dumleväska och suckade efter mat av alla de slag. Inte så bra, inte så bra. Som tur var, hade inte snälle cafeAwat stängt än, så jag knep mig ett äpple. Sen gick jag till Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd-hållet, dit det tog en cirkus halvtimma innan jag valde rätt gångväg.

Barbastark - check!

Madeinjapan har en underbar tävling på hennes fina blogg just nu, man kan vinna valfritt smycke från Sweet Adeline. Jag hittade det här fina fickuret, välbehövligt eftersom jag är dålig att hålla koll på tiden, samtidigt som det är ett väldigt fint halsband.

Nu blev det plötsligt en hel massa uppdateringar den här ledigheten. Dock kommer det antagligen inget uppdaterat under nästa vecka, har en hög med skolarbete som ligger och stirrar elakt på mig.