bloglovin

Sikken mes

Läste precis att Nigerias president har bestämmt att landslaget ska ligga lågt i två år. Så visst kan Lasse fortsätta; men utan matcher och kval. Sånt är riktigt lågt. Presidenten tyckte visst att de var för dåliga och inte skulle skämma ut landet i fortsättningen, utan sitta hemma och fnula tummarna så de blir bättre.

 

Lyckat.


Stackars Stuart Pearce ...


Der Sonne (subjekt) Scheint (predikat)

Ser ni, jag kan fortfarande ;) Fast stavningen är jag inte helt hundra på dock.

 

Idag har det badats. Eller ja, en snabbis. Vattnet var överraskande kallt, till och med för mig ;)

Men solats har det gjorts, ätits pizza, ätits godis, tittat på tyskar på semester, tittats på Ronaldinio (han var verkligen awesome), tittats på fotboll (England - Tyskland, 1 - 4. Hejade faktiskt på engelsmännen lite grann. Men Neuer var jätteduktig! (Och jag vet att alla fotbollsintresserade förstår, ni andra kan bara hålla med)) och åkt moped till allt.

Just det - har vart in på utställningen i Ånghammaren, var riktigt fint där, älskade strecken!

 

Nu ska jag läsa om Gakuen Alice. Fy skam på mig, men jag får göra det bara en gång i månaden :D


In-Koom Welcome

Först var det "Welcome Welcome".

Nu är det "in kom Inkoom".

 

Tittade på USA - Ghana matchen, Ghana var verkligen värda segern. Englands kvitteringsmål kom på straff, något som de visserligen förtjänade men de hade ju inte spelat fram det lika elegant som Ghanas snabba mål i femte minuten. Tilläggstid och kontringar, verkligen en spännande match. Men tillbaka till Inkoom, han byttes in i tilläggsminuterna, kommentatorerna sa "och in kommer Inkoom", tyvärr insåg de inte skämtet lika bra som jag gjorde ;)

 

Ska hålla utkik efter fler roliga VMspelares namn, håll utkik!

 

Förut hejade jag på England och Spanien, nu har jag ingen aning längre. En sak som är säkert är att jag är nog den enda som inte hejar på Argentina. För det gör jag verkligen inte. De är duktiga, men inte tillräckligt. Tyskland är riktigt duktiga, en av de nya jag hejar på. De kom från ingenstans med ett ungt friskt lag som kan sin sak. Sånt gillar vi. Ett annat lag är nog Ghana faktiskt, de har inga jättestora spelare, men målvakten Kingston är verkligen en talang. Boxade undan varenda boll idag, matchens hjälte enligt mig. Japan är en till ny favorit, kom också från ingenstans (har förr antytt att "japaner kan väl inte spela fotboll", men det kunde de visst).


Såppebubbls

När det är varma dagar vill man oftast inte göra någonting. Det stämmer in till stor del här med, fast jag har faktiskt knåpat ihop ett sverige-pannband. Urtufft! Har gått runt med det hela dagen :D

Annars har det varit såpbubbleblåsning, musik, fotboll, filmen Not Another Teen Movie (den var riktigt rolig, värd att se!), filmen She's All That (snart klar, lite lam. Samma story som i den första.), grillat och nu den otroliga nyheten om att MJ lever!

 

Vet inte själv hur jag tror, dock har jag bara en massa bra argument för att det verkligen stämmer. Att han lever, mot alla medel. Om han nu gör det, tycker jag att han har gett små ledtrådar till oss fans så att vi ska kunna lista ut det. Som en bloggare på blogg.se:s framsida, hon lade ut en video om hur han gjorde om sig själv inför en video. För att visa att han kan förvandla sig själv. Och Aftonbladets video, när man kan skymta en gestalt resa sig upp i helikoptern. Varför vara så nära att avslöja sig själv genom att göra något så drastiskt som att sätta sig upp när han skulle vara död, framför ögonen på alla som tittar?. Nej, om han lever vill han att vi ska veta det.

Och scenen vid hans begravning, där man tror att han klätt ut sig till en kvinna för att smälta in? Och varför försvinna så lägligt, just inför den stora turnen? Det lutar åt att han lever, dock vågar jag inte säga mer för att förarga någon.

 

Säg emot, håll med eller bläddra vidare.

 

Nu ska jag i alla fall få försöka på tag på en viss person, få se om det lyckas.


Daniel Hasselhoff is tha amazing man


Bai Bai Dänersch

Nu är de ute!
Keisuke Honda, vad tror ni, världens nästa storspelare? Han var riktigt duktig, passade fast han enkelt kunde ha gjort mål. Och hans vackra frispark, känn pressen Sörensen ;)

Har läst lite mer om Guc, om biblioteket, och kommit på att det är en ganska bra skola ändå. Hittat en film jag ska låna det första jag gör, en dokumentär om jordens undergång :D Verkar jätteintressant, bara den finns inne så är den min!

Idag var det sista arbetadagen för den här veckan, vi åkte och fikade hos farmor, jordgubbar och kakor. I morgon antar jag att det blir midsommarfirande någonstans, och hissa stången i kära vackra bruket ... På lördag - bada? Nån mer som vill, det sägs bli jättevarmt på lördagen.

Finger Eleven – Paralyzer, en riktigt bra låt.


BarbapapsenFrån vänster: Barbastark, Barbaflink (på huvud: Barbala), Barbafin, Barbabok, Barbamamma.

Saknade: Barbapappa (flyttat hemifrån), Barbaskön (ömsar skinn - euw. That did sound bad.), Barbazoo (Mexico för tillfället med papegojan. Eller kanariefågeln. Whatsoever.).


Welcome

(Det finns faktiskt en fotbollsspelare i Hoduras som heter så.)

[Kommentator I]  "Welcome Welcome"
[Kommentator II] "Den där lär du väl ha grunnat på länge, du"
[Kommentator I]  "Självklart, hela tiden när du sov på flygplanet."

Älska svt:s kommentatorer.


En stark, en flink, en bok och en fin.

På god väg, hälften kvar.
Danmark - Kamerun matchen var helt sjuk. Sjukt snabba vändningar, sjuka byten (de bytte men stannade kvar på planen), sjukt många målchanser som missades och sjukt fina crossbollar. Den slutade 2 - 1 till danskarna, kunde lika gärna ha slutat 5 - 5 som kommentatorerna sa, och det håller jag verkligen med om. Vet inte om jag är nöjd eller inte. Hejade inte direkt på något lag, men blev nästan glad av att dänegubbsen klarade livhanken och antagligen kommer ses i tv efter kvalen.


Awesome

Första arbetsveckan är över. Pengarna gick direkt till datoravbetalningen, ganska så pank för tillfället. Men jag är glad ändå, Danmark förlorade sin match, kladdkakor har bakats på beställning och ny musik har dykt upp.


Finger Eleven – Paralyzer


The Antlers – BearDen här helgen ska det virkas en massa klumpar, kollas fotboll, spela fotboll och säljas vid en fotboll(-splan).
Nu ska jag springa med kaninen, scrappa om inspirationen finns och gömma mig för de där brattanterna.


Dear friends

Brasilien - Nordkorea (förresten, översätts och förkortas landet till PRK? Väldigt underlig förkortning i så fall): 1 - 0. Det skruvade målet var underbart. På tiden att de gjorde ett mål, annars hade det varit lite skämmigt.

Grönan var fantastiskt. Bilder får ni se på Patricias blogg, när hon nu har tid att lägga upp dem. Kan säga till eller till och med kopiera dem (!) om jag vågar, så ni får se här. Insane var helt insane. Och nachosen var superbt goda.

Imorgon ska det jobbas igen, dammsugas i torken och förhoppningsvis lite målning, lunch: farmarbiff, och sen cykla hem igen. Klockan 18 ska dets till Björkparken och sälja korv och kaffe, antagligen herrar eller P-15. (som ska spela alltså ...)

(En tanke - tänk om Nordkorea har gömt vapen i byxorna och skjuter folk på plan? Vem vet.)


Vill ha


Worm-out

Nej, det är inte en felstavning. Jag har sett alla dessa slag på insekter man kan tänka sig idag, men ingen mask.

Dock är jag worn-out. Det tar på benen att cykla en mil varje dag. Ska jag säga som precis har börjat.
Jobbet är det inget fel på direkt. Bra lön + trevliga arbetsgivare = icke fungerande kylskåp (→ upptinad mat i väska, luktar smaskens) + regn på morgonen. Loooove it!

Nu ska jag titta upp tv-tiderna för VM som går ikväll, packa inför imorgon (Insane!) och kila ner i köket och sno fler skorpor. Skorpor är bra mellanmål; de mättar, är goda, man kan äta många fortfarande gilla dem, och man tröttnar aldrig. Det negativa kan ju vara att de smular och är äckliga med ketshup, men det behöver man ju inte ens ha på, så big deal. Och ha det fest.


Underbart


9A tjalalalala, 9AA TJAlalalalala

Älskar våran underbart härliga klass. Och våran klassång - den är ju helt otroligt bra!

Nu är det USA - England. Håller på den senaste - såklart. Nigeria förlorade, Lasse var lagom nöjd - såklart. Men jag tyckte de var duktiga ändå, jag menar, Argentina är ju inte ena lätta motståndare.


It's OOVAH

Känns mystiskt. Dock häftigt.

"Jag har aldrig fel. Jag trodde jag hade fel en gång, men jag hade fel."

"Kom ihåg att du är unik. Precis som alla andra."

"Förlåt att jag kom försent, min katt blev förkyld."

"Humor är när man trots allt skrattar."

"If your wife wants to learn to drive, don't stand in her way."

"Ingenting är omöjligt, allting är bara olika jävligt."

Nu blir det grillaaas och foootboll!


Nobody Puts Baby In The Corner

Ingen verkar förstå mina underbart roliga historier. Ni får höra imorgon, jag tycker den är jätterolig i alla fall.

Idag har jag klippt mig. Jag blev så nöjd! Så mycket lättare och enklare, så jag antar att jag inte behöver gå upp lika tidigt för att torka det efter duschen?. Fått upp ögonen och öronen för innehållen i vanliga schampooflaskor, June Abstracts är en hemligt kreativ person som jag väntar på svar på, för att ta reda på om mitt miljövänliga schampoo verkligen är miljövänligt för mig.

Om en timme cirka ska det till Svensson åkas, där vi får veta mer om sommarjobbet och sånt.

Och en sak till - IMORGON.


Regn klockan två?

Snarare molnigt soligt. Men vem vet, imorgon kanske det kommer en sur skur vid tvåslaget.

Det känns hemskt att sluta skolan, på ett bra och ett dåligt sätt. Vi börjar med det dåliga (ett av dem): Jag har precis börjat gilla min klass. Och då menar jag det. Förr har den varit bra och så, men nu - löve it. Och nu ska man helt plötsligt skiljas från varandra. Thumbs down. (Jag tror till och med att jag kommer sakna gbs eviga prat och shcs-ljud. Även om det är svårt att medge.)
Och det bra: Ja. Det är över. För gott. Thumbs about to lean to the straight angle.
Vi ska ha klassträffar varenda dag tycker jag, så man får hälsa på varandra och ge en kram.

En sak till - det är bara en slapp dag till och sen är det OOVAH.


It's cleaning up time!

Fick ett väldans ryck och rev ut hela garderoben. Och då menar jag allt. Hela rummet blev överfyllt med saker och kläder. Förstod och gör det fortfarande inte hur allt fick plats. Nu har jag en hylla för vinterkläder, mer ordning bland galgarna, en stor plats åt alla virksaker och garn, renare och ordningsamt överhuvudtaget.  Ta-ha, vad duktig jag är ^^Tyvärr var jag tvungen att retuschera bilden lite granna. Mina ögon såg för konstiga ut. Men där sitter jag i alla fall och skrubbar häftmassefläckar som uppstått på något magiskt vis inne i garderoben. Och ja, jag har något på huvudet.Här har ni en förklaring till mitt fina klädval (klarröda shorts, skrikorange linne, dumlehalsduk och turban): Idag har jag städat garderoben. (Och turbanen är egentligen ett linne. Ta-ta.)Jag ramade in ett tidningsurklipp som låg och skräpade, för fint för att slängas. Jag är så nöjd :D


Dagarna flyger fram, as do I.

Min dag har bestått av cykling, hoppning, fotboll, diverse bollar, solning, tvspel, fiskarhustruns kaka, grillat, scrappat och gammal musik. Paul McCartney, John Lennon, The Beatles, Rolling Stones, Depeche Mode.

Här har ni bara favoriter, min favoritspotifylista för de som vill. Där ligger de flesta som bara är favoriter, en del kan behövas rensas ut. Take It Easy har ett sånt fint namn ... Men det förstår ni själva hoppas jag vad den innehåller.

Dagens låt (på inrådan från min nya brevvän Michael från USA): MGMT – Kids. Är det någon som märker likheten mellan den och Chiddy Bangs Opposite of Adults? Mystiskt.


PAARTEEJ

Nu har vi grillat och snart ska vi äta tårta för ... tredje gången den här dagen. Eller fjärde?. Smörgåstårta, smörgåstårta, tårta och strax tårta igen. Farmorstårta :D
Jo, det har ju firats student här hemma, vi har vernissage i finrummet och stackars pappa blev alldeles utsliten där han kämpade att föda 20 och en halv hungriga munnar. Och jag hackade grönsaker som bara den, två gurkor, tio tomater, fyra paprikor och lite annat mojs. Plus duka och fråga vad alla ville ha att dricka och springa och servera allihopa med. Men det var det värt, pappa hade gjort ett bra jobb och jag är stoppmätt.
Så därför unnade jag mina trötta fötter och mitt nyduschade hår som luktar rök en liten stund för mig själv. Snart ska det väl springas mer till fikat och kaffet, men för tillfället har jag det mys.

Hur går det med era studenter?

Tänk att jag kommer sitta här om tre år (eller ja, förhoppningsvis) och ta studenten, skrika som de där turkarna och smälla i mig tårta. Plus att våran kära student inte behövde göra ett ruttet skit idag, och hon andra blåste grässtrån ...

Nu kräver Jossan att vi ska spela Dream Day Wedding, så vi höres!

NICE


Visit hm.com


I'm baaaack

(Det var faktiskt galna fotbollsfans där borta, de kastade/sköt upp fotbollar högt upp i luften. Det är de i blåvitt ;))(Ett pennstaket, väldigt charmigt.)

(Det fanns tama ekorrar i parkerna. När jag fick klappa dem hade jag visst glömt kameran på hotellet. Gissa vad jag blev glad efter att få träffa dem igen, även om de här ekorrarna inte var lika tama och bildkvaliten lite sämre.)