bloglovin

Head Will Roll, here I go!

Nu åker jag. Snart i alla fall. Vi drar till fjällen och bosätter oss där över helgen. Det har virkats ett randigt mp3fodral, med hjälp från härifrån, jättebra mönster. Nu ska jag virka ett till, ett grönt som symboliserar min nya mobil, en miljövänlig en, Elm heter den och jag älskar den! Så det ska jag hinna med, och packa allt tills imorgon, springrundan får nog skjutas upp på grund av vädret tror jag. Ja, och så ska jag ju ladda hem en massa musik till alla dessa möjliga elapparater.

 

Eftersom min nya, fina miljökamera har en fem megapixel kamera så ska det fotas en hel del, så bilder lär det bli!

 

En sista underbar låt som jag vill bjuda på nu innan uppehållet (tänk att man ska till underbara fjällen igen!); Yeah Yeah Yeahs – Heads Will Roll - A-Trak Remix.

 


The Brightest Green

 

Den första gjorde jag igår, hade riktigt skaparlust och det roliga fotot passade bäst just då. De andra har gjorts för ett bra tag sedan, men jag har varit för lat för att ladda upp dem.

Scrap-kategorin behövde verkligen en uppfräschning, tyckte jag.

 

Har hittat ett jättebra band förresten, Anarbor. Älskar alla deras låtar. Något för Patricia kanske? ;)


Life Looks Better In Spring


Helt färdig

Seriöst, aptrött. Det tar på krafterna att inte äta något.

 

 

Jag är så otroligt stolt över Barbazoo. Först utan fågel såg han lite smått dryg och ful ut. Valde mellan att virka en orm eller hans fågel, och det blev en fågel. Och jag är så stolt! Den blev så söt. Extremt jobbigt att virka så smått, men värt det. Nu är hela Barbapapafamiljen färdig också, trevligt trevligt.


Melodier vetni

Lovisa målar

Tjänar stålar.

Penseln slinter,

färg som vinter.

Målar som en gnu,

skynda nu,

för myrorna anfaller

det hon inte paller.


(Tyvärr rimmar inte anfallerpallar. Så det blev paller.)

 

Är man inte en riktig rimmare, va? Kommer nog från pappas gener, han är riktigt riktigt duktig. Minns ni dikterna jag läste upp på julavslutningen i skolan? De hade han skrivit :D Fast det kunde jag ju inte säga såklart, så det var jag som fick äran.

 

Idag var jag själv på jobbet, och med batteriet slut på mp3:n blir det egen underhållning. Nynnade bland annat på melodin till "Are you smarter than a fifth grader?" Och medan jag gjorde det kom ett hoppande äpple upp i minnet, har för mig att det finns ett äpple i det programmet.


Hej fröken jag har inget liv!


C'mon C'mon

Jag lever, och jag virkar fortfarande, även om det inte ser så ut. Där uppe ligger en färdig Barbaskön, han har fått en pensel och en palett, klurigt smått men det gick. En groda, som ska bli en present, blev riktigt gullig så jag funderar på att göra fler. Och slutligen en Totoro, från Janna.

 

Och eftersom jag är så himlans stolt över mina fina brallor, ska ni få se dem med!

Åh min get, de är mitt absoluta favoritplagg för tillfället!

(Ja, kameran är tillbaka. Så nu blir det bilder bilder!)


TVÅ paket

Idag är/var jag free-from-work! ... Det är/var dock inte så roligt som man kan tro det var. Anyhow, huvudvärken hänger kvar och har som tur förminskats, örat lite mer normal storlek och efter några signaler till vårdcentralen fick jag äntligen svar. I morgon halv tolv ska jag bege mig dit, jag slår vad om att det inte är något fel bara för att.

 

MEN så fick jag två paket på posten! Det ena från Designat, ska verkligen bli spännande att använda den så fort jag får tag på rullarna som man ska skriva på, och det andra ... Trumvirvel tack. Mina hängselshorts! YEAHS! De satt finfint, ytterst fin färg och mysiga var de, bara lite finjusteringar i måtten och de sitter smäck ^^ Linnet var slutsålt. Jag menar hallå; det har gått typ tre månader sen jag beställde. Jaja. Vad är väl en bal på slottet.

 

Nu har tanten i 'tralen (ytterst fyndigt) givit mig order om att dricka tre liter vatten, och så får det väl bli.

 

Bilder kommer när kameran kommer. Ytterst perfekta var shortsen i alla fall!


Krypin vetja

Sitter här i mitt nya rum. Typ. På grund av värmen och den dåliga internetanslutningen så har jag flyttat datorn ner i finrummet och ja, där sitter jag nu. Kom på att jag älskar att bo smått och trångt, bara med smart och bra förvaring. Så då blir det nog inte svårt att hitta ett krypin åt mig inte.

 

Gamla goda dar då pappa tapetserade om rummet mitt och jag fick bo i trapphallen i någon vecka. Älskar fortfarande att bygga kojor så man kan inreda till små hus, dock är det svårare att få med någon att bygga med. De har vuxit ifrån mig på den fronten. Allvarligt, jag kan bo på den här soffan.

 

Örat ser lika rött ut som vanligt, funderar på om huvudvärken kommer från datorn eller ett symptom på bolleria, vem vet. Läste att fästingbett även utan sjukdomar varar i ungefär 19 veckor, dock bara som en irriterande böld men vem vill ha en sån på örat?


Tillbaks på ruta ett.

 

Och här har vi dem igen! Från vänster: Barbafin, Barbastark, Barbabok och Barbaflink. Och eftersom kameran var borta var det mobilbilder som gällde, kvaliten är inte den bästa (förlåt syster).

 

Mitt öra har svullnat upp till dubbel storlek som det normala, eller ja, örsnibben då då. Ska lägga upp en bild- eller nej förresten. Det skrämmer nog bort er. Funderar på om jag har borellia; eller tänk om det är TBC? Då ni. Då ska ni få se en bild i alla fall, bara för att det är så coolt, för det är det inte många som får!

 

En besöksräknare kan ju alltid vara kul att ha, tyvärr har jag inte en susning om hur många som har besökt hittills men det är inte hela världen ^^


Uppskatta det ouppskattade

Sitter hemma hos en vän och tittar på skräckfilm. Hennes lillasyster på åtta (?) år är med och jag frågar om hon inte tycker det är läskigt.

"Nej, jag vet redan att allt är på låtsas."

"Åh."

Jag sitter och tänker över det väldigt smarta den lilla flickan sade en stund, och kommer fram till att hon har rätt.

 

Jag har en väldigt bra förmåga att istället göra det som ska göras, hittar på något nytt, roligare. Ett tag i alla fall, tills jag kommer på nåt ännu roligare. Vilket alltid slutar i en massa saker som aldrig blir klara. Men för någon dag sen, gjorde jag klart en liten gullig groda som ska bli en present. Jag blir så glad av att färdigställa figurer eller teckningar eller alster eller vad det nu än kan vara, så jag borde verkligen göra det oftare. Ta itu med det, inte rymma ifrån det. Väl där är det inte lika enkelt längre.

 

Idag sprang jag tre kilometer tror jag, gjorde de där förbannade hundra sit-upsen, alla förbaskade knäövningar och höll på att tuppa av i värmen. På måndag kommer mamma och pappa hem från sin resa, men sovmorgon vlir det såklart inte, eftersom det ska jobbas.

 

Det gäller att se det positiva i saker och ting.


Små människor är modigare än mig.

Jag har en massa halvt klara projekt att välja mellan.

Jag ska få jobba en vecka till.


Just det, jag har nog fått borelia i ena örsnibben med. Det är väl trevligt! Då får jag åka till doktorn och äta medicin!


Tonight I Have To Leave It

Äntligen har jag klurat ut hur man ska kunna virka med långhårigt garn, dock blir det lätt fel när man bara chansar på maskornas position. En flöjt har det provvirkats med, det kommer bli svårt så ante mig om jag gör en jättemini gitarr istället.

 

 

Saknar den vimsige Barbapapan. Ska nog göra en till, så att den större versionen av Barbamama får sällskap :)


Idag har det badats i Källviken, på något mystiskt vis så har alla musslor som inte var där i förrgår kommit tillbaka, det har blivit grundare och kallare. Nu ska jag bege mig till Elsa och så kanske, kanske vi åker till Simbadet? Skulle vara skönt med ett kvällsdopp, vetja.


Plätt-time

Nu: Farmor & Farfar - Plättävling med Viktor.


Rååsa

Märkte att jag hade ovanligt många besökare. Tittade upp mina tävlingar och upptäckte att jag vunnit den underbara dymon från Designat! Oj oj oj, jag som har så dåligt minne ...

 

Titta så fin, och den är min :D

Tack så hemskt mycket för vinsten, och grattis igen till besökarna! Hoppas du får ett ännu högre besöksrekord nu, om alla hjälper till och kikar in på den fina bloggen, här ^^


En betydande filur, del 1.

Jag utmämner härmed Patricia till världens positivaste, säkraste, roligaste, snabbaste, modigaste och så klart bästa förare i mopedåkning.
Hon har tid att sitta och tjafsa fotboll och tjocka förbipasserande gubbar med mig samtidigt som hon gör världens vänstersväng och klarar strupen utmärkt.
Nu kanske jag överdriver lite mycket enligt er, men om jag vore en annan förare än den jag är idag, den som krockar med hömaskiner, vurpar stup i kvarten (med passagerare), tappar bort backspeglar och spiller bensin på det som ligger närmast; då skulle jag vilja vara som henne.
(Självklart har hon betydligt fler bra sidor, men idag tar jag en, i morgon är det ni som hängs.)

DEUTSCHLAND, MEINE HEROES

JAAA!

Jag tror fortfarande inte på Pål. Pöh. Men hittills har han varit jäkligt duktig med att tippa rätt. Men det visste man ju från början, tyskarna är för bra för att förlora. Fast jag tvekade där ett tag, runt början av andra halvlek.

Mooviees

Ska nog skriva en liten lista på filmer som tåls att ses igen och igen, och filmer som ska ses som inte har gjort det än nu medan jag väntar på bronsmatchen, Tyskland - Uruguay. Den där jäkla bläckfisken Pål (vad är det för namn egentligen, på en bläckfisk?) har ju tippat segern åt mitt älskade land, så vi får väl hoppas på mirakel nu när bl.a. Neuer och Müller är borta.

 

> Mulan. Ja, jag har fått Mulanfeber idag. Sjungit på sången i tidigare inlägg och dragit skämt som ingen fattar.

 

> Avatar. Ja, jag ska se den uppdaterade versionen som släpps i sommar (?), och självklart ska jag köpa filmen med.

 

> Pocahontas. Har fortfarande inte sett den sedan sambandet med Avatar, men imorgon eller snarast ska detta ske.

 

> GOAL! II. Den första filmen var tårigt bra, den andra verkar likadan, men den tredje sägs vara en flopp. Men men, vi börjar med den andra först.

 

> Harry Potter maraton inför november. Ett måste.

 

För nu och vidare kan jag inte komma på fler storfilmer som är riktigt bra, dock kom jag på nu att alla Terminator-filmer ska ses. Men i alla fall Mulan och Pocahontas ska ses den här veckan. Och ja, Mulan ska ses igen. Så underbart rolig :D


Nu hejar vi på tyskarna till tredje

 

hit om ni vill göra en egen. Dock är sidan dansk, men ni gör som ni vill.

 

Nu har jag tittat klart på Mulan, den var verkligen rolig ibland :)


I Will Make A Man Out Of You

Idag och igår och dagen före det var jag tvungen att gå upp runt åtta. För att mata de hemska hönsen. Mum & Dad are gone, you see, in Italia. Så då blev det jag som åkte på hönsskitarna. Man får passa sig så att de inte äter upp ens tår när man går in till dem, men jag är snäll mot dem och gör inte illa dem (spark spark) :D

 

Men det är skönt att gå upp tidigt, man får så mycket gjort. Och så får man äta mera, eftersom lunchen blir lunch och inte frukost som annars. En hel del virkat har det blivit, men eftersom kameran följde med parentsarna så blir det inga bilder här inte. Jag kan dock avslöja att jag virkar med ett gult Svarta Fårets Tilda, och det blir precis som jag väntat mig, om inte bättre. Tur att släkten ökar så man får virka en massa :) Nu blev det lite avslöjning där, hörni ;)

 

Förresten, så har jag ju en brevvän i USA som en del kanske vet? Han gillar att springa, och han berättade attt när han springer så sjunger han för dem som han springer om. En Mulan-sång xD Otroligt beroende är låten i alla fall, lägger in den här så ni kan sjunga med :D

 

Anthony Anderson Orchestra and Voices – I'll Make A Man Out Of You


 

Och det är inte fy skam att videon är rolig heller :D (Åh vilken tönt jag är :D) Texten bara för att den är så rolig att sjunga med i:

 Lyrics:
Let's get down to business
To defeat the Huns
Did they send me daughters
When I asked for sons?
You're the saddest bunch
I ever met
But you can bet
Before we're through
Mister, I'll make a man
out of you

Tranquil as a forest
But on fire within
Once you find your center
you are sure to win
You're a spineless, pale
pathetic lot
And you haven't got a clue
Somehow I'll make a man
out of you

I'm never gonna catch
my breath
Say good-bye to those
who knew me
Boy, was I a fool in school
for cutting gym
This guy's got 'em
scared to death
Hope he doesn't see
right through me
Now I really wish that I
knew how to swim

(Be a man)
We must be swift as
the coursing river
(Be a man)
With all the force
of a great typhoon
(Be a man)
With all the strength
of a raging fire
Mysterious as the
dark side of the moon

Time is racing toward us
till the Huns arrive
Heed my every order
and you might survive
You're unsuited for
the rage of war
So pack up, go home
you're through
How could I make a man
out of you?

(Be a man)
We must be swift as
the coursing river
(Be a man)
With all the force
of a great typhoon
(Be a man)
With all the strength
of a raging fire
Mysterious as the
dark side of the moon

(Be a man)
We must be swift as
the Coursing river
(Be a man)
With all the force
of a great typhoon
(Be a man)
With all the strength
of a raging fire
Mysterious as the
dark side of the moon

 

Och bara för att jag blir så enormt beroende ska jag nu ta och titta på filmen. Ja, jag är rolig jag.


Bai Bai Deutschers

Tror ni att det var Torres frilla som förstörde karriären? Jag har inga problem med den, men ibland kan man ju undra om det var den som satte stopp. Bytte väl ganska precis till VM-kvalen har jag för mig, så vem vet ;)

 

Tyskarna är ute. Skit. Blev nog inte riktigt som de tänkte igår, jag trodde inte heller att Spanien skulle vara så duktiga. Om Müller hade varit med hade en seger inte nog varit långt borta, men oturligt nog satt han avstängd på parkett.

Så nu får vi hoppas på en välförtjänt tredje plats, men visst får Müller vara med på lördag? Då går det nog bättre.

Tänk, tre europeiska lag i topp.

Nu ska man skryta ;)


Se där ja

nu har jag lyckats enats med Patrica om matchen och lagen idag.

 

Spanien ska vinna för att de har de snyggaste spelarna. + De var snygga ja. Det var väl det som avgjorde.

 

Tyskland ska vinna för att de har ett framgångsrikt lag. + Har inte förlorat en enda match i VM. Bäst helt enkelt.

 

Nu ska det bli riktigt spännande, halv nio på svt; semifinal Tyskland - Spanien. Som sagt hoppas jag på tyskarna, men enligt min kära vän är det inte alltid fotbollen man ska titta på, utan spelarna. Så då lär man ju få fullt upp alltså.


Nu blir det svårt -update-

ska man titta på Eric Saade eller Holland - Uruguay? Nä, det får nog bli det första hörni.

 

Ska hoppa in i duschen efter att ha lastat 12 kilos höbalar med min 76-årige farfar, genomsvettig till max och så kanske jag hinner till fotbollen i alla fall ;)

Hoppas på Tyskland - Holland i finalen, nu får vi se om Holland klarar semin bara.

 

- Har märkt att det är lättare att heja på Uruguay, kan det ha något att göra med färgerna på dräkterna? Jag tycker självklart att Hollands kläder är betydligt snyggare; men på något mystiskt vis ha svårare att heja på de skrikorangea. Uruguay är ljusblå, tråkigt, men verkar vara enklare att skaffa troende för. Hm. -


Här kommer det regn. Lite i alla fall.

Bildregn alltså. Och lite bra musik att lyssna på medans.

The Hives – Won't Be Long och Status Quo – Whatever You Want är mina absoluta favoriter för tillfället.

 

 

Varit ute och snokat lite i mammas stickarbod, hittade ytterligare några nystan och lite spets.

På den första bilden ser ni en del av mitt lilla garnförråd och tillbehör.

På den andra bilden har ni de små mininystanen som mamma köpte för en vecka sedan ^^ Är de inte söta?

På den tredje bilden har ni Barbamama och Barbalala (jag som alltid trott att Barbalala hette Barbala), den senare ska bara få sitt instrument och sen är de redo för flytt :)

På den fjärde bilden har ni pandan som blev klar igår, eller ja, så klar den kan bli. Ser ut som en tjuv men det får tålas.

Och på den femte och sista bilden har ni mina fina glasburkar som jag har fyllt till bredden med vita band och spets, vill ha en burk för varje färg, min lilla ask där resten av alla färger förvaras är pinfull. Så det är bara att börja samla. Hittar ni en lagom billig och fin så är jag redo med plånboken!

 

En av mina små enkla drömmar ska bli sann. Jag ska få se en landslagsmatch live, Sverige - Skottland, den 8:e augustiRåsunda :D Jag är så himlarns glad, skulle ha sett min glädjedans när biljetterna efter många om och men var beställda. Det är bara en träningsmatch dock, men antagligen och förhoppningsvis kommer alla vara med i alla fall i sista träningsmatchen innan EM-kvalet?.


Täbling?

Solen skiner ute. Vilken överraskning. Måste. Åka. Och. Bada.

Ska prova mig på ännu en tävling, man kan vinna fina små ögon och hängen som skulle passa fint i min låda.

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Bossig = HÖbossig G-B.G: Bossig = sträng person. Eller var det tvärt om?

Idag har jag lassat höbalar så jag blev alldeles bossig. Som man inte kan säga enligt Gun-Britt, haha.

En massa fina nya sår och skapor efter allt vasst hö har det blivit också, men va fan, det är sommar och då är det ingen som bryr sig i vilket fall, alla bara bekymrar sig över sina egna bett och skrapor.

 

Idag har det också virkats, en Barbamama är klar :) Också den halvfärdiga Pandan som jag började med i ... 8:an? är klar. Eller ja, den har inga ben men det är vilket som.

Kameran är på rymmen så inga bilder än, och det ska jag med alldeles strax. På musikveckan. Jippie.

 

Läser Mikaela det här?

Annars får ni vänta tills efter hennes födelsedag. Har en typ här med en blå rosett, klar för att överraska.


Idag har jag

sprungit 5 kilometer. Det var tufft. Måste ha kommit i oform riktigt eller så var det den närapå frukosten minuterna innan, kändes som om jag skulle spy. Sen skulle jag ha gjort en massa knäövningar och hundra sit-ups, men efter trettio tog jag en fet macka istället.

Solade lite, sen bar det till Öregrund och badades i Sund. Jättefint där, måste åka dit igen! Vi åt på Terassen och tittade på Tysklands utklassning - 4 - 0 till dem. Undrar jag om Maradona slutar. Eller om det är ett litet självömkan trick.

 

Om en kvart är det Spaninen - Paraguay, synd säger jag att inte Japan gick vidare, men i den här matchen hejar vi på Spanien. Virkat har det blivit idag, en blå födelsedagspresent är färdig ^^


Tummar hit och tummar dit

Brukar inte gilla rosa, men den här Dymon får tummarna upp. Och tummarna hållna på att det blir jag.
(Just det, klicka på bilden så kommer ni till tävlingen!)