bloglovin

Mormorsrutor :D

Idag har jag virkat en hel del. Alla björndelarna är klara för montering och stoppning, men jag måste vänta in ögonen från Jannas Amigurumisar först som kommer i början på nästa vecka. Sju par ögon blev det, mina allra första säkerhetsögon faktiskt.

Jag har för ett tag också suktat efter att göra mormorsrutor. Så idag tog jag tag i det och sökte upp en jättbra sida där man lär sig allt steg för steg. Den som aldrig virkat får lära sig från början, och sen får man mönstret på en ruta såklart. Här är en länk till alla som vill titta dit. Jag gjorde tre stycken efter lite övning och de blev retrofärgade.

Jag vet inte än hur många jag ska göra, eller vad det ska bli, och för tillfället har jag så ont i fingrarna att jag inte orkar göra fler ... Fästa trådarna måste jag ta itu med också. Men jag ska använda de här färgerna och så får vi se vad det resulterar i.

Jag vill göra mormorsrutor med en massa färgglada garner med, men de får vänta ett tag till.

Annars har det varit en lagom normal dag, snö upp till låren och skyhöga snöbackar. En hel del murrningar och snö innanför tröjan har det blivit, men det står jag ut med :D


Dia Psalma

Spotify vill inte fungera för tillfället. Så jag kör med Grooveshark för en tid framöver. Men det går det med ^^ Favoritlåten just nu får nog bli Dia Psalma med Luft, intressant text och musik -.o

Imorgon blir det GUC för dagen, titta lite på de olika programmen och äta lunch :D Hoppas jag också får paj.

Virkar lite hit och dit, eller runt blir det väl, men funderar på att lägga ner nålen och plugga >< Soprov på onsdag, 1:a världskriget. Intressant som tusan, men segt går det. Ska nog ta och lyssna på lite Franz Ferdinand. Man blir inspirerad.

Bytit header har jag gjort med, blev less på den andra. Men det var ett dåligt timat tillfälle, eftersom det nu ligger en och en halv decimeter till ovanpå den andra. Snö är bäst, i drivor. Men i massor blir det aningens värre.

Nu ska jag ta och beställa barnsäkra ögon ^^ Hörs

Igen ... Förlåt.

Jag kunde inte hålla mig - Here we go again ><

Tittade runt bland alla dessa fantastiska virkbloggar, och fastnade för den här tävlingen. Man är med i utlottningen av en massa garn och för att få fler vinstchanser ska man göra något för välgörenhet. Jag ska till exempel virka en amigurumi tror jag, och sedan skicka den till Estland med en massa andra grejer. Man hittar tävlingen här, på Stickmammans blogg. Smart idé, alla behövande kommer definitivt bli glada :D

Har tagit itu med mitt virkuppehåll, nu har jag börjat på en liten mus. Fast för tillfället ser den dock mer ut som en råtta ... Eget mönster, men med lite inspiration härifrån.

Dagens uppochhoppalåt: Billy Idol – Dancing With Myself. Fanns en del artister att välja på, men den här är nog den bästa :D


Tävling ^-^

Jag är med och tävlar om boken Virka Läskigt Söta Figurer på Chrochet Amigurumi :D Jag har alltid velat ha den sedan jag började virka, så nu håller jag tummarna på att det blir jag ^-^Jag har just blivit klar med min första bakelse! Det blev en cupcake, blå och vit med en blomma på toppen ^^ Tyvärr kan jag inte lägga upp en bild för tillfället, men jag gör det så snart jag kan.
Just nu håller jag på och lär mig hur man gör i Photoshop, fick det installerat i datorn och ville prova på lite. Har inte fattat så mycket än, men jag lär mig så småningom hoppas jag -.o


Veckans Mupp

Kikade runt lite på YouTube och hamnade tillslut märkligt nog på Mupparna. För jag kommer nog aldrig att växa ifrån dem, finns det någon därute som inte gillar dem? :D Veckans (jag hoppas att det återkommer vid andra veckor) får bli Swedish Chef Making Donut ur The Muppet Show. Helt hysteriskt roligt :D


Enjoy ^-^


Pelv och Katt

Nu när skolan har dragit i gång igen har jag inte hunnit (och orkat) virka så mycket -.- Men det ska det bli bättring på. Det visade sig att Barbamama inte ville bli så stor som hon skulle bli, men jag har mönstret jag skrev ned medan jag virkade den första så det ska nog inte bli så svårt att knåpa ihop en till ^^ Hon kan få ta del i nästa Barbafamilj som ska virkas, en lite mindre. Men den får ni vänta lite på.Pelv och Katt.

Här är i alla fall en kisse som jag virkade för ett tag sedan^^ Orange är han, kanske för orange för kameran, men ni ser ju vad det föreställer (hoppas jag).
Jag tror han är inspirerad av Pojken. Lagom tjock, visserligen är ju inte Pojken lagom fet, men ändå. Färgen har jag ju träffat rätt på :D Hittills är nog han min favorit, även om han fortfarande inte har någon svans eller bakben. Hittade garnet i en realåda i en garnbutik, så antagligen finns inte det ett nystan kvar till mig. Inte bra det, att köpa reagarn om man planerar något större ... Än så länge är det ingen som drabbas.

Medans jag sitter här och skriver ligger Elvis på sängen och myser. Jag önskar jag vore en katt. De verkar ha det så trevligt, sova bort dagarna och springa runt. Problemet är väl maten, men den är det nog inget fel på för en katt. Undrar vad han tänker på när han glor på mig. Säkert bådar det inte gott ;___;

Hoppas syster min blir nöjd med min uppdatering ^^
Hörs.


Barbamama på G

Puh. Jag önskade en låt i morgonpasset i P3, gjorde det bara på måfå, tänkte aldrig att det kunde hända mig. The White Stripes - Seven Nation Army blev min låt och motiveringen: "En låt som får mig att vakna upp och orka hela dagen" (typ). Igår ringde en tjej upp från P3 och sa att imorgon ringer Martina dig tio i sju. Och jag bara gapade. JAG. Av alla. Så bra var inte min motivering tycker jag >< Men men nervöst var det.
Nu har det börjat hända något i VirkStugan. Barbamama har en kropp, huvud och snart något att stå på, hon ska strax få sina ögon ditsydda och munnen broderad - Ibland går det ^^ Här är bilden på den halvfärdiga Barbamama som hon såg ut innan jag tog itu med henne.Nu ser hon betydligt bättre ut. Här har ni den förväntansfulle Barbapapan :)

Han vinglar där på läskeburken. Halvfärdig såg han helt skitläskig ut. Nu ser han inte ut som det i alla fall. Bara lite smått hög.

Fick lust att lyssna på lite bra, oförståelig filmmusik; och vad är då bättre än den här?
Ha det bra, och så kanske Barbamama och Barbapapa får träffas för första gången i morgon. Och jag har ju alla ungar kvar *deprimerad* Det lär ta ett tag innan familjen är fullbordad.


Datanörd

Elvis är en rackare på datorer. Igår lyckades han pausa musiken jag lyssnade på, stänga av ljudet och flytta ihop en massa flikar på informationsfältet ovanför (Jag vet inte vad det heter... ). Allt för en vinkande Barbapapa och hans Barbamama. Jo, ni ser, han ville sitta på skrivbordsstolen och då såg han något som rörde sig. Eftersom han är en katt, och en smart en, skulle han fånga stackars Barbapapas vinkande hand. När det misslyckades, la han sig på tangentbordet istället. Och stände ner alla dessa saker jag nämt ovan.
Och varför jag var inne på en sida med Barbapapor och Barbamamor är för att jag har börjat virka på fru B. Herr B är sedan en vecka klar, men har inte fått sällskap än. Har c:a hälften kvar, men sen ni, då får ni se de virkade tu posera framför kameran.

Nu drar jag iväg på träning med mina stackars ben som inte har piggnat till än... ><

Lovisa
Hemligheter

Idag har jag virkat på hemligheter. Kan inte lägga ut bilder i fall en födelsedagsnisse tittar hit. Ni får veta sen, när presenten är given, vill så säga. Och så kanske det kommer små ledtrådar i fall jag inte klarar av att hålla den hemlig. 
Sen har jag börjat som vanligt med ett arbete jag inte ska göra, som jag inte har en aning om vad det ska bli och sen tar det år innan projektet är slutfört. Typiskt mig. Hittade jättefina amigurumisar på GourmetAmigurumi ^^ Det är nog därifrån det kommer, den här nya figuren som jag inte vet vad jag håller på med. En sådan fin docka är nog väldigt svårt att göra, men jag får inspiration från dem åtminstonde ^^ Hon virkar från andra hållet, alltså början är ansiktet och slutet sitter i bakhuvudet. På det viset får hon till näsor och en annan huvudform. Det ska jag prova, även om sättet som jag gör på nu inte har något fel i sig.
Skolan börjar på tisdag -.- Tiden går sannerligen fort nu. 
Idag var jag på den första fotbollsträningen för i år. Och min minimala kondition som jag lyckats bygga upp är som bortblåst... Likaså min benstyrka. Om jag ens hade någon innan. Lagom rolig träning, slutet var bäst. Vi fick veta att vi skulle få spela mot Åland denns säsong! JAA :D Jag gillar att åka färja. Till och med färjan till Gräsö XD Jag antar att jag är lite av en båtfantast. 
Avslutar med en lite smårolig och småbraig låt: The Baseballs – Umbrella.


Trådtissen

Det är svårt att virka när man har en lömsk katt sittandes bredvid en stirrandes på garnstumpen som hänger och slänger. Här har Pelv fått tag på en reststump som han gärna smaskar upp. Just den där biten tillhör Totoro. Som fortfarande inte är klar än...  Det fick bli min amigurumibild för dagen, för trött för att hitta en annan. Tittar lite anime och försökte läsa FairyTale - men det går inte så bra med huvudvärk.
Amigurumin jag gjorde igår var i alla fall en Mario Brothers Mushroom, och här är mönstret på den om man är intresserad. Det var lite småklurigt ibland, men fin blev den^^ Funderar på att virka en massa Pokémon och Mario figurer, men vet inte vilken man ska börja med... Jigglypuff är en av de jag ska göra i alla fall. Frågan är bara när. För jag vill lära mig att göra egna mönster med. Och virka den här lilla söta draken^^Men det får bli någon dag då jag har mer tid och ork XD Det blev inte sent igår, men är ändå jättetrött >< Och snart börjar skolan igen. Elsa påminnde mig idag att vi ska ju ha nationella med den här terminen, DET hade jag glömt (raderat ur minnet snarare...). Munter avslutning det här -.-
Dagens låt blir nog Tchaikovsky – The Nutcracker - Waltz Of The Flowers. Den är så ... fin^^

Hälsningar Lovisa


Fastighetsbyrånlåten

Nu har jag sett Avatar jag med ^^
Den var asbra och jätteintressant - de flesta filmer som handlar om hur världen kommer att gå under och hur grymma människor gör vad som helst för att ha den kvar. Nu vill jag se 2012 med, Day after Tomorrow har jag sett. Någon mer bra film som handlar om jordens undergång?? Haha, jo det är ju lite konstigt att vilja se sådana filmer, men jag tycker att det är fasligt intressant :D

En låt som jag upptäckte under reklamen innan Avatar började: The Teddybears – Get Mama A House (Spotifylänk för de som har det - Jo, det har jag med nu tack vare Patricia! Tack igen :D). Det är låten till Fastighetsbyrånlåten. Åh vad jag gillar den^^
Sen måste jag bara länka en annan bra låt: Fatboy Slim – Don't Let The Man Get You Down. Kommer från tvspelet SSX3, som är mitt absoluta favoritspel^^

Nu måste jag fortsätta virka, vad jag gör förblir en hemlighet ett tag till. Här är en bild på en räv jag virkade häromdagen som ni får gotta er åt istället ^^


Hälsningar

Lovisa


En och en annan favorit

Här är en av mina 'gurumisar, en blå kanin med randig halsduk ^^ Den fick min kusins lilla flicka Alice av mig i julklapp.

 

Kaninen är virkad ur boken Amigurumi, jag har gjort vissa ändringar från mönstret dock. Retrofärger är nog en av de roligaste färgerna att arbeta med, speciellt när man ska byta färg och virka randigt ^^
Här är en annan 'gurumis som en annan kusins barn fick i julklapp.En liten vit isbjörnsunge är det nog, förtjust i godis och annat sött. Den här 'gurumisen har jag hittat på eget mönster, och ja, den har ben XD

Jag har precis blivit klar med Herr Barbapapa, och jag ska virka hela familjen ^^ Kommer att bli jobbigt, en hel del ömma fingrar - men det är det värt. Som tur är ser nästan allihopa likadana ut. Puh.

Sen vill jag bara tipsa om en jättebra musiksida till dem som inte har Spotify - Grooveshark.com Lite klurigt att hitta sina vänner men det går ... Man gör spellistor och sånt, också det klurigt innan man fattar allt men sen serru^^

Hälsningar

Lovisa


Välkommen till min nya blogg!

Hejsan allihopa ^^
Mitt huvudintresse just nu är nog att virka amigurumisar. Jag kommer att skriva om dem jag har gjort, om dem jag håller på med och mina ideér inför kommande amigurumisar som svävar runt i mitt huvud. Jag har virkat i snart ett år, helt självlärd - jag lärde mig att virka genom ett nummer av Shojo Stars där Mia Bengtsson (författare till boken Amigurumi) visade hur man ger liv åt dessa underbara och uppiggande figurer. Då förstod jag inte alls mycket, bara virkade en maska här och var där jag tyckte det behövdes - och jag vågar säga att jag verkligen har gjort framsteg fram tills nu.
Min favoritdel med att skapa amigurumisar är nog den sista delen, placera ut och montera dit kroppsdelar och till sist ge den ett namn. Det liksom spritter till i kroppen på mig av glädje och lycka över möjligheten att ge en varelse liv.
Jag kommer också att berätta om mitt dagliga liv, allt från vänner, musik och fotbollsträningar till de irriterande ting som envisas med att dyka upp när man minst behöver dem.
Ni får ursäkta allt detta trubbel som kommer att dyka upp inom den här första tiden.
Hoppas att ni tittar hit igen inom en ljusare och inte lika rörig framtid.


Kramar

Lovisa