bloglovin

Tanter tittar alltid på baksidan?.

Sa min mor till mig när jag fäst alla trådarna på baksidan av kattgrytlappen så fint jag bara kunde. "Tanter tittar alltid på baksidan av det man gjort" sa hon igen och jag kände mig väldigt träffad - det är absolut inte min starkaste sida att fästa trådar och brodera fint. Gömma trådändarna lite snyggt så där, nästan som om de inte fanns.
Så jag var klar, tills min mor kom på att man kunde sy dit en baksida av fint tyg, lite snyggt och omärkligt så där. Och där knep det sig igen, sy dit saker lite fint så där, lite snyggt, är en av mina andra ostarka sidor.
Så jag löste det problemet med att ropa på syster min, hon kan hon.

Därför är det bra med 3Dvirkning, ingen baksida, bara att dra in trådändarna i stoppningen.
Grytlappen blev jättefin tycker jag i alla fall, den ser ut som min farmor och farfars katt, med tigerfärger och rundheten som pricken över i:et. Jag lägger upp en bild så snart syster har tråcklat dit baksidan, jag tänker inte röra symaskinen, då förstör jag allt slit.
Se där, nu är den helt klar, det slutade med att jag fick sy fast fodret för hand, symaskinen krånglade.
Tack för all hjälp å du tålmodige syster!Riktigt mysig blev den! Hoppas (och tror) att den gillas :)

Men jag tycker alla som vill och kan borde virka sig en kattgrytlapp, eller en ko- eller tårtgrytlapp med för den delen. Det var jättelätt, en rund cirkel och sen virkar man runt halva den, fram och tillbaka, rundar av lite snyggt så där och smygmaskar sig runt hela tinget - finfint.

Jag avslutar det här inlägget med en hälsning från Elvis och mig.

(Jag lyckades snirkla mig in mellan tass och tand, och med viss svårighet knyta en fin rosett, men så fort kortet var taget, kom tassen fram, med sylvassa klor redo att dra till den som rörde han igen. Jag låtsades som ingenting och satte mig för att redigera det söta fotot i Photoshop.)

Ha en riktigt god jul!

Kommentarer
Postat av: Patricia

Gooood Jul på dig! ^^

2010-12-23 @ 16:21:30
URL: http://spmcr.blogg.se/
Postat av: Elaine

Så söt den blev då:)sv: haha bra att jag inte är ensam och ja, jag hatar den där högen på slutet ...X) hahaGod Jul nu Lovisa!!:D

2010-12-23 @ 19:47:14
URL: http://madmoiselleelaine.blogg.se/
Postat av: Annah - Livet som tvåbarnsmamma

Men oh verkligen supersöt kattlapp!! :D

2010-12-27 @ 21:23:28
URL: http://carpeannah.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0