bloglovin

En indisk elefant?

Jag blev så sugen på att virka en elefant av någon anledning, så jag klickade mig in hos Stjernfall och hennes fina mönster. Dock, efter att jag hade gjort en liten bit bara på huvudet, kände jag att det inte alls var rätt mönster för mig. Så då körde jag på bara, på frihand och på tur.
Men visst lyckades det ändå? :) Jag blev jättenöjd för att vara min första elefant, problemet är bara att nu vill jag göra en hela familj med glittrande elefanter, men jag kommer inte alls ihåg hur jag gjorde ...
Med den här elefanten önskar jag ett gott nytt 2011 lite i förväg, snart får vi gäster här hemma och en massa god mat ska bjudas på. Tack för det här året!

11 punkter inför 2011

Idag har jag inte virkat alls, utan bara försökt spåna ideér så att jag kan testa min, inte så nya längre, Dymo Caption Maker som jag vann för ett tag sedan. Men det gick inte så bra, så därför övergick jag till att klottra istället. När man drar ur sig allt möjligt kommer det så mycket mer, och vips satt jag där med en lista på vad jag vill ha gjort under det nya året. Punkterna blev passande nog 11 stycken att ta tag i år 2011. Några var till exempel att jag skulle införskaffa mig en datamus, vilket jag ännu inte har gjort, äta på en tacorestaurang och ta bättre hand om mina stackars blommor.

 

Det var riktigt roligt att scrappa och att få använda min Caption Maker, typewriter är ett av mina absoluta teckensnitt. Det var svårt att få en rättvis bild eftersom det är så pass mjolnigt inne, gult ljus, varmt (?) och mörkt.


2010

Jag har sett att andra har gjort en sammanfattning av året, innan det tar slut, så då tänkte jag, varför inte? Det är kul att se hur man har utvecklats. Förresten, så var det precis ett år sedan jag startade den här bloggen, januari 2010 närmre bestämt. Ni kan klicka på bilderna för att se dem större, jag har även länkat vissa bildtexter till respektive inlägg så att ni kan gå och kika tillbaka direkt.
Januari
Startskottet kan man säga, för min "virkkarriär". Barbapappa, som nu har blivit mitt signum nästan, skapades för första gången. Märk väl hur mina fotografiska kunskaper utvecklas med, host.
Februari

Mina allra första säkerhetsögon införskaffades, därav blev det mycket sådant bland det virkade. En egen fotostudio komponerades ihop och ett hjärtmönster kom till.
Mars
En hel hög med påskkycklingar kom till, samtidigt som en viss herr Elvis var väldigt söt. Visserligen ingen virkad katt, men han är för bra för att utelämnas. Också ett lejon började vandra på virknålen. Först i ...
April
... blev Lejonet färdigt. En Aminekokatt lämnades över hos min farmor som födelsedagspresent och en ytterst liten kanin blev en annans nya kompis.
Maj
I maj blev det inte så mycket virkat, det var sista skolavslutningen i grundskolan, Londonresa och en massa annat. En liten kompis till ett födelsedagsbarn och en blomma från Martha Stewart kom till dock, mitt i all stress.
Juni
De första Barbapappabarnen virkades på beställning, tillsammans med sin mor. Elvis och Kolan blev riktigt bra vänner under sommarlovet, och jag och mina fina vänner åkte till Gröna Lund.
Juli
Barbafamiljen färdigställdes, jag började maila med Michael från USA och det var fotbollsVM såklart! Tyskarna hade mitt stöd, men det räckte visst inte till (host) utan Spanien tog hem guldet.
Augusti
Elvis åkte barnvagn avsedd för dockor med en hätta på huvudet, inte helt ovanligt här hemma. Jag, Patricia och mor och far var och såg Sverige - Skottland, helt undetbart roligt härligt trevligt, ska göras igen! En virkad bil till en nyfödd flicka virkades med under de långa, många sommardagarna. En virkad älg till far på födelsedagen fick posera på spisen. Och roliga inlägg som försvinner. Haha, det är allt roligt att läsa igenom allt man har skrivit.
September
Nästa Barbafamilj började virkas på beställning, skolan tog mycket kraft och jag själv fyllde 16 år. En viss herr Kolan hårade enormt under september månad, och mycket ork gick åt att kamma honom.
Oktober
Barbafamilj numero zwei färdigställdes, tiden på arkitekturlektionerna gick fort och vi hade väldigt roligt, i våran grupp lärde vi ut spanska och tyska samtidigt som en ritad Elaine fick bo i vårat multi moderna dassbygge. Tottenham blev med ens, bara så där, mitt absoluta favoritlag, och Gareth Bale får titeln Världens Bästa Fotbollsspelare. Av mig. Zlatan Ibrahimovic framgångar i nya klubblaget Milan hyllas såklart med.
November
Under november månad komponerade jag ihop ett Ugglemönster, en liten apa och en massa smarriga bakelser. En virkmånad helt enkelt, under kylan.
December
Jag virkade korvar i alla storlekar, glass och kakor. Julklappar så som en kattgrytlapp och mer bakelser kom till. Jag skulle gärna ha lagt till lite smått som står här och väntar på fotografering, men än så länge är det hemligheter. En till Barbafamilj har påbörjats.
Hoppas det har varit lika roligt för er som för mig, det var i alla fall väldigt intressant att blicka tillbaka, hur tiden går så fort, men som om det skulle kunna ha varit igår jag virkade den där blåa kaninen eller älgen.
Pjuh. Det tog ett tag, närmare en timma för att välja ut, klistra in bilder, länka och skriva bildtexter. Men kul var det, nu i efterhand. Nu ska jag nog ta och kolla igenom alla mina konstiga inlägg som jag skrivit, jag blir full i skratt bara jag läser vad jag har gjort egentligen.
Alla borde nästan ha en blogg, eller för all del, dagbok, just för att kolla tillbaka på tiden som gått. Aha. Nu kom jag på att det kanske det det är till för med?
Hoppas ni orkade ända hit, det var fedt värt tycker jag i alla fall. Kramar!

Barbapap' the 3rd

har anlänt. Han är visserligen inte fullt klar, men det viktigaste är gjort. Han fick sällskap av sin kära fru med, igårkväll, lika ofärdig hon med, men ack så fina de är tillsammans.
Med den nyinköpta stoppningen jag har nu går det dessutom extra lätt att forma figurerna, vilket passar utmärkt till alla böjliga Barbapappor. Nu återstår bara alla sju barnen, men det brukar gå ganska fort att göra dem, bara man har humöret att virka samma samma, absolut roligast är såklart som med så många andra virkade figurer slutresultatet, efter att man har fäst den där sista lilla armen och de står där, som en enda stor, lycklig familj.
Tänkte också visa min systers talang med stickorna, supermysiga koboltblå sockor som är fint till allt.
Tack än en gång! Ett av de fina paketen jag fick i förrgår, var Mia Bengtssons "nya" bok, hon släpper ju ny nu igen, det är krut på den damens förväntningar ska jag säga. I alla fall, Virka roliga amigurumis heter den, och den ska jag ta mig en kväll och bläddra igenom.
Imorgon ska jag och familjen på Narnia 3, ska bli roligt, och sen ska jag antagligen åka och se den igen på bio innan skolan börjar igen med mina vänner. Vi får hoppas att den är bra, så att jag inte ser den två gånger i onödan ;)

En julklapp

Idag vaknade jag sent som tusan, all julmat gjorde mig alldeles fet och lat igår. Nu tänkte jag rycka tummen ur mungipan och visa er de virkade julklapparna i alla fall.

Oj, tänker ni.
Inte för hur det ser ut, utan att för det tog sån lång tid?.
På det svarar jag: ... ja. Jag vet inte vad jag gjorde egentligen. Men nöjd blev jag :D *skratt.

Julkramar på er alla, hoppas ni har haft en lika mysig jul som jag har, så här långt :)
Imorgon har vi kusinträff här hemma, så det blir att städa idag med. Nu doftar det julmat nerifrån köket, hemlagade köttbullar och skinka. Julen är allt en (fet) fin helg.

(Och de här bilderna är fotograferade i min lillasysters rum, hon som nu är ägaren till bakelserna, därav den fina. inredningen.)

Tanter tittar alltid på baksidan?.

Sa min mor till mig när jag fäst alla trådarna på baksidan av kattgrytlappen så fint jag bara kunde. "Tanter tittar alltid på baksidan av det man gjort" sa hon igen och jag kände mig väldigt träffad - det är absolut inte min starkaste sida att fästa trådar och brodera fint. Gömma trådändarna lite snyggt så där, nästan som om de inte fanns.
Så jag var klar, tills min mor kom på att man kunde sy dit en baksida av fint tyg, lite snyggt och omärkligt så där. Och där knep det sig igen, sy dit saker lite fint så där, lite snyggt, är en av mina andra ostarka sidor.
Så jag löste det problemet med att ropa på syster min, hon kan hon.

Därför är det bra med 3Dvirkning, ingen baksida, bara att dra in trådändarna i stoppningen.
Grytlappen blev jättefin tycker jag i alla fall, den ser ut som min farmor och farfars katt, med tigerfärger och rundheten som pricken över i:et. Jag lägger upp en bild så snart syster har tråcklat dit baksidan, jag tänker inte röra symaskinen, då förstör jag allt slit.
Se där, nu är den helt klar, det slutade med att jag fick sy fast fodret för hand, symaskinen krånglade.
Tack för all hjälp å du tålmodige syster!Riktigt mysig blev den! Hoppas (och tror) att den gillas :)

Men jag tycker alla som vill och kan borde virka sig en kattgrytlapp, eller en ko- eller tårtgrytlapp med för den delen. Det var jättelätt, en rund cirkel och sen virkar man runt halva den, fram och tillbaka, rundar av lite snyggt så där och smygmaskar sig runt hela tinget - finfint.

Jag avslutar det här inlägget med en hälsning från Elvis och mig.

(Jag lyckades snirkla mig in mellan tass och tand, och med viss svårighet knyta en fin rosett, men så fort kortet var taget, kom tassen fram, med sylvassa klor redo att dra till den som rörde han igen. Jag låtsades som ingenting och satte mig för att redigera det söta fotot i Photoshop.)

Ha en riktigt god jul!

Inspiration från andra bloggare

Jag blir så sugen, så oerhört inspirerad av alla fina bloggar där ute i kylan, deras tårtbitar, katter och smycken. Och då pratar vi virkat. Så, nu ska jag slänga ifrån mig julklappen jag håller på med, för min egen och för er skull, så att jag inte tröttnar helt och så det blir något virkat visat här på bloggen den här veckan. Frågan är vad jag ska börja med?!

Lite smakprov på vad jag syftar på:De här har jag hittat här och här.
Förresten, ska jag nog ta och virka en kattgrytlapp åt farmor min, snacka om två flugor i en smäll ;o :)

Jag erkänner

Idag, måste jag erkänna, har det inte blivit så mycket virkat. Inget att visa upp i alla fall.

Jag vet faktiskt inte vad jag har gjort idag, bara en massa smått plock som inte kommes ihåg. Men att jag har blivit galen tillsammans med Elvis, det är så ett som är säkert. Han är störtskön, vild som en gris ena minuten, sen vill han bara ut-in-ut andra, för att inte tala om de många återkommande gångerna han bara struttar runt och tror att han äger stället.

Vilket han kanske gör med.

Så den här dagen har alltså varit helt unik, sprungit runt med en kamera som Elvis har sprungit ifrån, och så blev det katt och råttalek, antingen har jag jagat honom eller så har han jagat mig.


Nu ska jag försöka få lite gjort, det måste jag bara göra.
Imorgon hinner jag antagligen inte göra något vettigt här hemma heller, jag ska iväg med halva familjen och strosa i hufvudstaden.


Detektivbyrån - Kärlekens Alla Färjor

Länk till den fina låten ovan: Detektivbyrån – Kärlekens Alla Färjor
Det känns så tomt här i bloggen utan allt jag virkar, men ni måste förstå att det jag virkar nu först och främst är julklappar, och då kan det vara lite knepigt att visa upp. Men jag har inte lagt ner virknålen, inte alls. Så fort jag är klar med detta projekt ska jag ta itu med nästa, vilket ska vara till min farmor och farfar; och jag tror ärligt talat att de inte läser min blogg ;) Så då borde jag kunna lägga upp lite bilder.
Igårmorse var jag ute med min kanin Kolan i snövädret, han älskar snön faktiskt, springer lös och hoppar bokstavligt talat ner i snödrivorna.


Nytt årtionde med, det hade jag glömt. Eller?

Förra veckans julepyssel och julegodis.

Nu har jag äntligen slutat skolan. Eller, äntligen? Jag har inte hunnit tänka efter riktigt, allt flyter på så fint och snabbt, så mig skulle det faktiskt inte göra något, att lovet togs bort.

Men men, nu är det ju faktiskt juletider, och då ska man vara ledig. Idag har jag ätit en massa pepparkakor på avslutningsfikat och lyssnat på julsånger från en kör, samt handlat klart ALLA juleklappar, så nu ska de bara slås in och göras fina. Det är det roligaste, nästan. Förutom då de öppnar dem, såklart. En massa lack och stämplar ska användas, samt riktigt snöre och nygammalt inslagspapper, fint dä.

Sista fotbollsträningen nu det här året sker på söndag, så det och en massa virkande, pysslande, inslagande, julmatsätande, sovande, fotbollstittande och godisätande ska ske.

 

Det är mycket virkat nu som jag inte kan visa, men var beredda på ett massinlägg om alla julklappar och ting dagarna efter jul. Sedan är vi ju inne på ett nytt årtionde! ... Eller? Var det förra året?


Positivt med papptallrikar?

Idag har det varit en fin dag. Vi fick julmat till lunch, visserligen papptallrikar, men jag tycker det förhöjer campinkänslan lite grann, att "vi har allt bra liv här fast vi har dålig mat, bara vi är tillsammans", på något vis. Eller, så ville jag bara säga något positivt.
Igårkväll virkade jag ännu en miniatyr-korv-med-bröd-nyckelring på beställning, de är så roliga att göra :) Jag har ju, som många andra virkade också har sagt, att de inte velat börja med att virka mat eftersom det verkar så trist. Så tyckte jag med som sagt, men alla fina bakelser, godisar som går att göra stred emot denna fördom, och nu kanske jag börjar mig smått in på matfronten. Det finns så mycket att göra där, på något vis, jag antar att det är det som lockar. Härnäst på att-virka-listan så fort julklapparna och beställningarna är klara, tänkte jag göra tacos, vilket för övrigt är det godaste som finns, hamburgare eller vad sägs om pizza? Mycket matrelaterat har det varit idag, på kalligrafin för ett par timmar sedan skrev jag bara en massa maträtter, så fint jag kunde.

Nu ska jag återgå till skolarbetet. Eller skolarbete och skolarbete, sista veckan är allt slut på sådant. Virka och diska, det är vad jag ska göra. Jag hör av mig igen, när veckan har gått och då har jag förhoppningsvis en massa roligt och virkat att berätta och visa upp!

Elvis goes wild och enkronors varmkorvar

Elvis har boat in sig åter igen i vår tvättkorg här hemma, och där ligger han och lurpassar och tror att han äger rummet, att ingen kan se honom. Dock fungerar bara den här tekniken så länge det inte kommer en kamera och ska fotografera honom, med viss svårighet, eftersom kamerasnöret är ytterst intressant. Så bra bilder har jag inga, det går helt enkelt inte när Elvis är på bushumör.

Sen har jag testat mig fram med små varmkorvar, här är den minsta jag kan göra, men den är nästan lite för liten ;) Jag har hängt den på en kedja, så den fungerar som ett väldigt unikt halsband, hur många har en varmkorv runt halsen menar jag?

Ha en bra tredje advent, och så fnular jag vidare på mina julrim.


Uppsalas största

Tjofräs fräs vad det går.
Hittade mot förmodan, förmodligen Uppsalas största stoppningspåse, alltså, en stoor påse fylld med stoppning.
Nästan alla julklappar inhandlades också, tillsammans med Patricia. Jag såg henne sist!
(Förlåt, ett litet internskämt bara ;))

Nej, nu ska jag gå och och mysa med min kanin jag inte myst med på en vecka, och plocka lite smått inför helgens alla göra och inte göra. Bland annat ska jag ta igen alla Tottenhams matcher, genom att sitta som tuggummi framför datorn, titta på alla möjliga matcher och virka barbapappor och julklappar. Ha en bra tredje advent mina läsare (?) så hörs vi om ett par dagar!

Kaffeman aka Kolan som tärna. Vilka skills man har i paint, måste jag säga.

Betapetter

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Jag har som vanligt mina ursäkter, men struntar i dem och tar något roligare istället. Som att, snart är det lov?! Oj och hej vad tiden går fort, redan har ett halvår passerat med stormsteg i mitt nya liv, och det känns. Riktigt bra, fint, undebart, roligt, konstigt. Jag har ena underbara vänner i tvåsiffrigt antal, förhoppningsvis. Allt är så fint, så bra. Raka motsatsen till första dagen, då allt var bu och blä.
Undantag finns såklart, däribland lunchen. Jag menar, titta på det här. Risgrynsgröt, tacobiffar och FISKFILE till lunch nästa vecka? Hur tänker man, på något vis?

För det mesta när jag inte går i skolan, sover jag. Och läser. På fredageftermiddag ska jag julhandla lite smått, och över det ska stoppning till mina virkade ting införskaffas.

Idag har jag förövrigt lärt mig, enligt gamla goda Betapet, att tuppa är ett ord. Okej tuppa av, men tuppa? Bara tuppa? Kanske ett parti till innan jag kryper i säng, riktigt roligt är det :)

En fin låt.
Patti Smith Group – Because The Night
Och en annan, som väcker fina minnen.
Bryan Adams – Here I Am - Spirit: Stallion Of The Cimarron/Soundtrack Version/End Title

Som på beställning

Ja, som på beställning gjorde jag detta, hoppas att det ska gillas :)

Resten av helgen ska jag ta tag med den nya Barbafamiljen och kolla en massa fotboll, samt göra julgodis och förhoppningsvis sova lite med.


Och vinnaren är ... 'uppdaterat'Här är vad jag ska göra och gör just nu, virkar korv med bröd. Det är riktigt roligt, förutom att stoppningen är slut, så jag kan inte färdigställa korv nummer två idag. Nu ser jag att jag glömde senapen, en till bild kommer så fort korven är helt klar.
'Uppdaterat'Nu så, är jag helt klar med korvarna mot min förväntan, bomullen räckte som tur var till nummer två med.
Här har ni dem, med senapen och ketshupen på:


Jag tänkte dra en vinnare till Barbaskön nu, huhuhu. Lotterna ligger i en (virkad) skål, och nu drar jag...

Vinnaren är ... FANFAAAR!

LOTTA!
Grattis, jag skickar din Barbaskön på posten :D